Balıkesir Polis & jandarma 24 saat 01.08.2023

Balıkesir Polis & jandarma 24 saat 01.08.2023

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca, Türkiye Müşterek Kaçak/Sahte Alkollü İçki Uygulaması kapsamında Balıkesir İl genelinde 28 Temmuz 2023 günü (100) ekip, (336) personel ile (495) noktada faaliyet icra edilerek, (3200) şahıs sorgusu yapılmıştır. Faaliyetler neticesinde; (138) litre rakı, (125) litre etil alkol ve (35) litre viski olmak üzere toplam (298) litre kaçak alkollü içki ile (2) adet viski aroması ele geçirilmiştir. Olaya karışan (2) şüpheli hakkında adli işlem başlatılmıştır.

Emniyet, asayiş ve kamu düzeninin sağlanmasına yönelik çalışmalara aralıksız olarak devam edilmektedir.

--------------------------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarmasınca, trafik güvenliğinin sağlanmasına yönelik olarak, sürücülerin trafik kural, yasaklama ve kısıtlamalarına uygun şekilde araç kullanmaya yöneltmek, alkol etkisinde araç kullanımı kaynaklı trafik kazalarını önlemek ve kaza sonucunda meydana gelen can kayıplarını en aza indirmek maksadıyla, 28 Temmuz 2023 tarihinde "Alkol Özel Denetimi” icra edilmiştir.

Yapılan denetimler sonucunda (1.186) araç kontrol edilmiştir.

--------------------------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca, 24-30 Temmuz 2023 tarihleri arasında göçmen kaçakçılığı ile mücadeleye yönelik yapılan istihbarı çalışmalar neticesinde; Gömeç, Burhaniye ve Kepsut İlçelerinde müdahale edilen (3) olay neticesinde; (39) düzensiz göçmen yakalanmıştır.

Emniyet, asayiş ve kamu düzeninin sağlanmasına yönelik çalışmalara aralıksız olarak devam edilmektedir.

--------------------------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarmasınca, sorumluluk alanımızda bulunan karayollarında yakın takip, drift, birbiri ardına şerit değiştirme, öndeki aracı hatalı sollama gibi agresif davranışlarda bulunan sürücülere yönelik olarak, 30 Temmuz 2023 tarihinde "Agresif Sürücü Davranışlarının Denetimi” faaliyeti icra edilmiştir.

Yapılan denetimler sonucunda (1.608) araç kontrol edilmiştir.

--------------------------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca, 23-30 Temmuz 2023 tarihleri arasında kaçakçılık ve organize suç olaylarına yönelik yapılan istihbarı çalışmalar neticesinde; mülki sınırlarımız içerisinde bulunan (8) (Altıeylül, Edremit, Ayvalık, Bandırma, Balya, Burhaniye, Manyas, Sındırgı) ilçede meydana gelen (13) kaçakçılık ve organize suç olayına karışan (17) şüpheliye ait ev ve eklentileri ile kullanmış oldukları araçlara yönelik operasyonel faaliyet sonucu; (89) adet sentetik uyuşturucu hap, (43) gram metamfetamin, (9) gram bonzai, (7) gram kubar esrar, (3) adet kenevir bitkisi, (3) adet uyuşturucu kullanma aparatı, (2) adet tabanca, (14) adet tabanca fişeği, (40.000) adet boş makaron, (12.300) adet kaçak sigara, (35) kilogram kaçak tütün, (298) litre kaçak içki, (13) adet muhtelif kaçak kazı malzemesi ve (3.500) TL suçtan elde edilen gelir ele geçirilmiştir. Olaylara karışan (17) şüpheli yakalanarak haklarında adli işlem başlatılmıştır.

Emniyet, asayiş ve kamu düzeninin sağlanmasına yönelik çalışmalara aralıksız olarak devam edilmektedir.

--------------------------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarmasınca, trafik yoğunluğunun yaşandığı güzergâhlarda ve trafik kazalarının yoğunlaştığı bölgelerde ve mahalle yollarında trafik düzeni ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik olarak sürücülerin trafik, kural, yasaklama ve kısıtlamalarına uygun şekilde araç kullanmaya yöneltmek ve kaza sonucundan meydana gelen can kayıplarını en aza indirmek maksadıyla 06, 10, 19 ve 31 Temmuz 2023 tarihlerinde “Drone ile Havadan Trafik Denetimi” faaliyeti icra edilmiştir.

Yapılan denetimler sonucunda Drone ile (8) saat uçuş gerçekleştirilmiş, (449) araç kontrol edilmiştir.

--------------------------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarmasınca; sorumluluk alanımızda bulunan mahalle yollarında motosiklet sürücülerinin trafik kural, yasaklama ve kısıtlamalarına uygun şekilde araç kullanmaya yöneltmek, trafik kazalarını en aza indirmek maksadıyla, 31 Temmuz 2023 tarihinde "Motosiklet ve Motorlu Bisiklet Araçlarına Yönelik Denetim” faaliyeti icra edilmiştir.

Yapılan denetimler sonucunda (588) araç kontrol edilmiştir.

Güncelleme Tarihi: 01 Ağustos 2023, 22:46

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER