Balıkesir Polis & jandarma 24 saat 06.06.2021

Balıkesir Polis & jandarma 24 saat 06.06.2021

Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde Balıkesir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince yürütülen çalışmalar neticesinde; FETÖ/PDY silahlı terör örgütü ile irtibatlı olduklarına dair haklarında çeşitli beyan ve teşhisler bulunan, terör örgütüne destek amacıyla düzenlenen protesto ve eylemlere katıldıkları, örgüte müzahir dernek kayıtları ile bank asya hesap artış kayıtlarının bulunduğu tespit edilen toplam (12) şüpheliye yönelik olarak 06.06.2023 günü Saat: 07.00 itibarı ile ilimiz merkezi ile Edremit ve Gönen ilçelerimizde toplamda (12) adreste eş zamanlı operasyon gerçekleştirilmiş, (10) şüpheli yakalanarak gözaltına alınmış, (2) şüphelinin ise yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir.

FETÖ/PDY ve diğer terör örgütlerine yönelik çalışmalarımız aralıksız ve titizlikle devam etmektedir.

------------------

 Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğünce İlimizde genel güvenliği ve asayişi sağlamak amacıyla Asayiş Şube Müdürlüğü, Altıeylül, Karesi, Ayvalık, Burhaniye, Edremit, Erdek, Gönen, Havran ve Susurluk ilçelerinde 05.06.2023 tarihinde yapılan çalışmalarda (27) aranan şahıs yakalanmış, (14) şahıs tutuklanmıştır.
(4) adet ruhsatsız tabanca ve (16) adet fişek,
(6) adet ruhsatsız tüfek ve (4) adet kartuş,
Genel güvenliği ve asayişi sağlamaya yönelik çalışmalarımız aralıksız ve titizlikle devam etmektedir.

--------------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğüne ait Mobil Trafik Eğitim Aracı ile Altıeylül, Burhaniye, Sındırgı ve Gömeç İlçe Jandarma Komutanlıkları sorumluluk bölgelerinde bulunan (7) ilkokulda “Trafik Bilinci ve Kültürünü Oluşturmak” maksadıyla, 29 Mayıs-02 Haziran 2023 tarihleri arasında (563) öğrenciye "Trafik Dedektifleri Projesi” kapsamında “Trafik Eğitimi” verilmiştir.

----------------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarmasınca, mevsimsel koşullara bağlı olarak tarımsal faaliyetlerin artması nedeniyle tarım işçisi taşıyan araçların karşılaşabileceği trafik kazalarında artış olabileceği değerlendirildiğinden, sürücüleri trafik kural, yasaklama ve kısıtlamalarına uygun şekilde araç kullanmaya yöneltmek trafik kazalarını en aza indirmek maksadıyla 04 Haziran 2023 tarihinde "Tarım İşçilerini Taşıyan Servis Araçlarının Denetimi” faaliyeti icra edilmiştir.

Yapılan denetimler sonucunda (1.201) araç kontrol edilmiştir.

--------------------


Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca, Edremit, Erdek ve Altıeylül ilçelerinde on yıl ve üzeri kesinleşmiş hapis cezası bulanan aranan şahısların yakalanmasına yönelik Jandarmanın Dedektifleri olan Jandarma Suç Araştırma Timlerinden (JASAT) özel bir ekip oluşturulmuştur.

Oluşturulan özel ekip tarafından yapılan çalışma neticesinde;

Edremit ilçesinde, “Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde Ticareti Yapma veya Sağlama” suçundan aranan ve hakkında “13 yıl 6 ay” kesinleşmiş hapis cezası bulunan O.K.,

Erdek ilçesinde, “Bina İçinde Muhafaza Altına Alınmış Eşya Hakkında Hırsızlık” suçundan aranan ve hakkında “10 yıl 13 ay” kesinleşmiş hapis cezası bulunan F.S.,

Altıeylül ilçesinde, “Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde Ticareti Yapma veya Sağlama” suçundan aranan ve hakkında “10 yıl” kesinleşmiş hapis cezası bulunan S.K.,

05 Haziran 2023 tarihinde icra edilen operasyon neticesinde yakalanmış olup, (3) aranan şahıs sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanmıştır.

Balıkesir İl J.K.lığı, sorumluluk bölgesinde aranan şahısların yakalanarak adli makamlara sevk edilmesi için azim ve kararlılıkla faaliyetlerine devam etmektedir.

-----------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca, uyuşturucu madde imal ve ticaretine yönelik yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, Manyas ilçesinde (1) şüphelinin evinde kenevir bitkisi yetiştirdiğinin tespiti üzerine ev ve eklentilerinde yapılan aramada; saksılar içerisinde yetiştirilmiş (32) kök kenevir bitkisi, (4) gram kubar esrar ve (1) adet av tüfeği ele geçirilmiştir. Olaya karışan (1) şüpheli hakkında adli tahkikata başlanılmıştır.

Emniyet, asayiş ve kamu düzeninin sağlanmasına yönelik çalışmalara aralıksız olarak devam edilmektedir

-------------------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca, 29 Mayıs-04 Haziran 2023 tarihleri arasında kaçakçılık ve organize suç olaylarına yönelik yapılan istihbari çalışmalar neticesinde; (164) gram metamfetamin, (49) kök kenevir/haşhaş, (33) gram kubar esrar, (21) adet sentetik uyuşturucu hap, (44) adet tarihi eser, (5) litre içki, (20) adet cep telefonu, (2) adet bilgisayar, (1) adet kamera, (11) adet tabanca, (3) adet av tüfeği ve (320) adet fişek ele geçirilmiştir. Olaylara karışan (67) şüpheli yakalanarak haklarında adli işlem başlatılmıştır.

Emniyet, asayiş ve kamu düzeninin sağlanmasına yönelik çalışmalara aralıksız olarak devam edilmektedir.

----------------------

Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2023, 20:40

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER