Balıkesir Polis & jandarma 24 saat 13.03.2022

Balıkesir Polis & jandarma 24 saat 13.03.2022

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince, İlimizde uyuşturucu madde ticaretini, kullanımını ve sokak satıcılarının faaliyetlerini önlemeye yönelik olarak 11.03.2022  tarihinde İl Merkezi, Bandırma, Ayvalık ve Burhaniye İlçelerinde yapılan (10) çalışmada (21) şahıs yakalanmış, “uyuşturucu madde imal ve ticareti” suçundan adli makamlara sevk edilen (4) şahıs tutuklanmış, (1) şahıs Adli Kontrol Kararı ile, yakalanan (16) şahıs ise haklarında yapılan işlemlerin akabinde serbest bırakılmıştır. Olaylarla ilgili yapılan aramalarda;
 

22,24 gram metamfetamin maddesi,
115,89 gram esrar maddesi,
0,98 gram sentetik kannabinoid (bonzai) maddesi,
81 adet sentetik ecza hapı,
2 adet hassas terazi,
2 adet ruhsatsız tabanca ve 9 adet fişek,
11 adet uyuşturucu madde içiminde kullanılan aparat (payp) ele geçirilmiştir.
 
Uyuşturucu madde ticareti ve kullanımını önlemeye yönelik çalışmalarımız aralıksız ve titizlikle devam etmektedir.

------------------------------------------------

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğünce İlimizde genel güvenliği ve asayişi sağlamak amacıyla Asayiş Şube Müdürlüğü, Altıeylül, Karesi, Ayvalık, Bandırma, Balya, Burhaniye, Edremit, Gömeç ve Gönen İlçelerinde 11.03.2022 tarihinde yapılan çalışmalarda (31) aranan şahıs yakalanmış ve (11) şahıs tutuklanmıştır.

Yapılan aramalarda;  

(3) adet ruhsatsız tabanca ve tabancalara ait (7) adet fişek ele geçirilmiştir.
(2) adet ruhsatsız tüfek ve tüfeğe ait (15) adet kartuş ele geçirilmiştir.
Genel güvenliği ve asayişi sağlamaya yönelik çalışmalarımız aralıksız ve titizlikle devam etmektedir.

------------------------------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığına bağlı Trafik ve Asayiş Timleri tarafından, okul çevrelerini kontrol etmek, servis araçları, motosikletler, ticari taksiler ile diğer taşıtlarda yol kullanıcılarının güvenli şekilde seyahat etmelerini sağlamak, trafik düzeni ve güvenliğine yönelik olarak, sürücüleri trafik kural, yasaklama ve kısıtlamalarına uygun şekilde araç kullanmaya yöneltmek, trafik kazalarını önlemek ve kaza sonucunda meydana gelen can ve mal kayıplarını en aza indirmek maksadıyla; 11 Mart 2022 tarihinde 08.00-10.00 ile 16.00-18.00 saatleri arasında iki periyot halinde Huzur Güven Uygulamaları kapsamında "Trafik Uygulaması” icra edilmiştir.

Denetim sonucunda, (925) araç kontrol edilmiş, (25) araca (16.388) TL, idari para ceza uygulanmış, (14) araç trafikten men edilmiştir.

---------------------------------------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı'nca, sahte/kaçak içki imal ve ticaretine yönelik yapılan istihbari çalışmalar neticesinde Ayvalık İlçesinde sahte/kaçak içki ile tütün mamulü imal ve ticaretini yaptığı tespit edilen (1) şüpheli şahsın ikamet adresinde yapılan aramalarda; (66) litre sahte/kaçak içki, (3) adet elektronik pompa ve (5) adet içki yapımında kullanılan kit ele geçirilmiştir. Olayla ilgili (1) șüpheli yakalanmıştır.

Emniyet, asayiş ve kamu düzeninin sağlanmasına yönelik çalışmalara aralıksız olarak devam edilmektedir.

-----------------------------------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca, 6136 sayılı kanuna muhalefet suçlarına yönelik yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, Ayvalık İlçesinde silah ve mühimmat ticareti yaptığı tespit edilen (1) şüphelinin ikamet adresinde yapılan aramada; (5) adet av tüfeği, (3) adet tabanca, (2) adet şarjör ve (31) adet fişek ele geçirilmiştir. Olayla ilgili (1) şüpheli yakalanmıştır.

Emniyet, asayiş ve kamu düzeninin sağlanmasına yönelik çalışmalara aralıksız olarak devam edilmektedir.

Bekir Terzioğlu

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER