Balıkesir Polis & jandarma 24 saat 17.05.2023

Balıkesir Polis & jandarma 24 saat 17.05.2023

Balıkesir'de Yağış Etkili Oldu

Balıkesir'de dün saat 22.00 sularında başlayan yoğun yağış Bahçelievler, Plevne, 1. ve 2. Gündoğan, Gümüşçeşme, Hasan Basri Çantay ve Akıncılar Mahallelerinde su baskınlarına neden oldu. 

Yağışın şiddetini artmasıyla birlikte ekiplerin yürüttüğü su tahliye çalışmalarını sahada bizzat takip eden Vali Şıldak, ilk bilgileri almasının ardından Afet Koordinasyon Merkezinde birimler arası koordinasyonu sağladı. Vali Şıldak İtfaiye, AFAD, BASKİ, Büyükşehir ve İlçe Belediyeleri, DSİ, Karayolları ve Orman Bölge Müdürlüğünün katkıda bulunduğu çalışmaların aralıksız olarak sürdürüldüğünü  bildirdi.

Vali Hasan Şıldak, aşırı yağışlara bağlı olarak meydana gelen su baskını olaylarının ardından vatandaşların mağduriyetinin ivedi olarak giderilmesi için ekiplerin adeta seferber edildiğini söyledi. Gece boyunca çalışmaları sahada yöneten Vali Şıldak bütün ekiplerden hızlı müdahalede bulunmalarını istedi. 

Yağışın etkisini devam ettirdiği sabah saatlerinden itibaren mahalle muhtarları görüşerek taleplerini dinleyen Şıldak daha sonra çalışmaların sürdüğü mahallelerde incelemede bulundu. 

Vali Şıldak, "Devlet olarak ilgili tüm birimlerimizle ilk andan itibaren sahada gerekli çalışmaları başlattık. AFAD İl Müdürlüğünden 18 personel, 5 araç, 4 motopomp ve 3 dalgıç pompa, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığından 203 İtfaiye personeli, 30 motopomp, 80 dalgıç pompa, Büyükşehir Belediyesi BASKİ Genel Müdürlüğünden 114 personel, 110 dalgıç pompa, 7 vidanjör, 3 büyük motopomp, 3 kombine araç, Altıeylül ve Karesi Belediyesi ile Devlet Su İşleri, Karayolları ve Orman Bölge 
Müdürlüklerinden 
iş makineleri ile hızlı şekilde müdahale edildi. Çok şükür can kaybı, yaralanma veya herhangi bir mahsur kalma olayı yaşanmadı. Hemen bugün Defterdarlık bünyesinde oluşturduğumuz 
50 ayrı ekiple zarar tespit çalışmalarını başlattık. Etkili olan yağışın ardından yaşanan su baskınları dolayısıyla vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." şeklinde açıklamada bulundu.

---------------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Bakım Mühimmat Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı’nda eğitim gören Subay, Astsubay, Yedek Subay, Yedek Astsubay olmak üzere toplam (480) kursiyere ‘Siber Suçlarla Mücadele ve Farkındalık’ konulu eğitim faaliyeti icra edilmiştir.

-------------------------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca, uyuşturucu madde imal ve ticaretine yönelik yapılan istihbari çalışmalar neticesinde Altıeylül İlçesinde uyuşturucu madde ticareti yaptığı tespit edilen (2) şüphelinin aracı ve ikamet adresinde yapılan aramalarda; (150) adet sentetik uyuşturucu hap, (30) gram skunk, (15) gram kubar esrar, (10) gram metamfetamin, (1) adet hassas terazi, (2) adet av tüfeği, (1) adet tabanca ve (28) adet fişek ele geçirilmiştir. Olay karışan (2) şüpheli hakkında yasal işlemlere başlanılmıştır.

Emniyet, asayiş ve kamu düzeninin sağlanmasına yönelik çalışmalara aralıksız olarak devam edilmektedir.
 

------------------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca, uyuşturucu madde imal ve ticaretine yönelik yapılan istihbari çalışmalar neticesinde Karesi ve Burhaniye İlçelerinde uyuşturucu madde ticareti yaptığı tespit edilen (4) şüphelinin üzeri ve ikamet adreslerinde yapılan aramalarda; (130) gram metamfetamin, (3) adet sentetik uyuşturucu hap, (3) adet uyuşturucu kullanma aparatı, (1) adet hassas terazi ve (1) çift ayakkabı (hırsızlık malı) ele geçirilmiştir. Olay karışan (4) şüpheli hakkında yasal işlemlere başlanılmıştır.

Emniyet, asayiş ve kamu düzeninin sağlanmasına yönelik çalışmalara aralıksız olarak devam edilmektedir

----------------------

Balıkesir İl J.K.lığı Trafik Jandarmasınca; 2022-2023 eğitim öğretim yılında çocuklarımızın huzur ve güven içerisinde okullarına gidiş, gelişlerini sağlamak ve servis sürücülerinin dikkat ve hassasiyetlerini en üst düzeyde tutarak bu araçların karışabileceği trafik kazalarını önlemek amacıyla, 16 Mayıs 2023 tarihinde "Okul Servis Araçları Özel Denetimi” faaliyeti icra edilmiştir.

Yapılan denetimler sonucunda (628) araç kontrol edilmiştir.
 

----------------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca, uyuşturucu madde imal ve ticaretine yönelik yapılan istihbari çalışmalar neticesinde Ayvalık İlçesinde uyuşturucu madde bulundurduğu tespit edilen (3) şüphelinin üzeri ve aracında yapılan aramalarda; (87) gram kubar esrar ele geçirilmiştir. Olaylara karışan (3) şüpheli hakkında yasal işlemlere başlanılmıştır.

Emniyet, asayiş ve kamu düzeninin sağlanmasına yönelik çalışmalara aralıksız olarak devam edilmektedir.

-----------------------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarmasınca, trafik güvenliğinin sağlanmasına yönelik olarak, sürücülerin trafik kural, yasaklama ve kısıtlamalarına uygun şekilde araç kullanmaya yöneltmek, alkol etkisinde araç kullanımı kaynaklı trafik kazalarını önlemek ve kaza sonucunda meydana gelen can kayıplarını en aza indirmek maksadıyla, 17 Mayıs 2023 tarihinde "Uyuşturucu/Uyarıcı Madde ve Alkol Özel Denetim” faaliyeti icra edilmiştir.

Yapılan denetimler sonucunda (811) araç kontrol edilmiştir.

-----------------------

Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2023, 12:01

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160