Balıkesir Polis & jandarma 24 saat 20.01.2023

Balıkesir Polis & jandarma 24 saat 20.01.2023

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca, sahte/kaçak içki imal ve ticaretine yönelik yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, Ayvalık ilçesinde sahte/kaçak içki imal ve ticareti yaptığı tespit edilen (2) şüphelinin bulunduğu adreste yapılan aramada; (150) litre şarap, (30) litre etil alkol, (8) adet anason, (1) gram metamfetamin ve (1) adet uyuşturucu kullanma aparatı ele geçirilmiştir. Olaya karışan (2) şüpheli yakalanmıştır.

Emniyet, asayiş ve kamu düzeninin sağlanmasına yönelik çalışmalara aralıksız olarak devam edilmektedir.

---------------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarmasınca; 2022-2023 eğitim öğretim yılında çocuklarımızın huzur ve güven içerisinde okullarına gidiş, gelişlerini sağlamak ve servis sürücülerinin dikkat ve hassasiyetlerini en üst düzeyde tutarak bu araçların karışabileceği trafik kazalarını önlemek amacıyla, 18 Ocak 2023 tarihinde "Okul Servis Araçları Özel Denetimi” faaliyeti icra edilmiştir.

Yapılan denetimler sonucunda (571) araç kontrol edilmiştir.

---------------------

19 Ocak 2023 tarihinde Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliğince Altıeylül İlçe J.K.lığı sorumluluk alanında bulunan Ovaköy Mahallesi İlköğretim Okulunda eğitim gören (84) öğrenciye ‘Akran Zorbalığı’ hakkında bilgilendirme yapılmış ve Bomba Arama Köpek Unsuru tarafından öğrencilerin karne heyecanını paylaşmak ve Jandarma Köpek Unsurlarını tanıtmak maksadıyla gösteri yapılmıştır. (15) kadın veli ve (7) kadın öğretmene KADES Uygulaması tanıtılarak telefonlarına uygulamayı indirmeleri sağlanmıştır.

---------------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca, uyuşturucu madde imal ve ticaretine yönelik yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, Burhaniye ve Gömeç İlçelerinde uyuşturucu madde bulundurduğu ve ticareti yaptığı tespit edilen (3) şüphelinin ikamet adreslerinde yapılan aramada; (210) gram kubar esrar, (2) adet sentetik uyuşturucu hap ve (1) gram bonzai ele geçirilmiştir. Olaylara karışan (3) şüpheli yakalanmıştır.

Emniyet, asayiş ve kamu düzeninin sağlanmasına yönelik çalışmalara aralıksız olarak devam edilmektedir.

---------------------

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğünce İlimizde genel güvenliği ve asayişi sağlamak amacıyla Asayiş Şube Müdürlüğü, Altıeylül, Ayvalık, Bandırma, Burhaniye, Edremit, Gönen, Havran ve Susurluk ilçelerinde 18.01.2023 tarihinde yapılan çalışmalarda (25) aranan şahıs yakalanmış, (13) şahıs tutuklanmıştır.
 
Yapılan aramalarda;

(2) adet ruhsatsız tabanca ve (4) adet fişek ele geçirilmiştir.
(5) adet ruhsatsız tüfek ve (5) adet kartuş ele geçirilmiştir.
(3) adet kurusıkı tabanca ve (3) adet fişek ele geçirilmiştir.
Genel güvenliği ve asayişi sağlamaya yönelik çalışmalarımız aralıksız ve titizlikle devam etmektedir.

---------------------

 Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince ilimizde FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü firarisi şahısların yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalarda;

Haklarında 6 YIL 3 AY kesinleşmiş hapis cezası ile aranan, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütünün haberleşme aracı olan BYLOCK kullanıcısı oldukları tespit edilerek, kamu kurumlarından daha önce ihraç edilen K.A. ve E.K. isimli (2) şahıs oluşturulan özel ekiplerce yapılan takip ve çalışmalar neticesi ilimiz merkezinde yakalanmıştır.

FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne yönelik operasyonel çalışmalarımız aralıksız ve titizlikle devam etmektedir.

---------------------

İstanbul ilinden kiraladıkları araçla ilimize gelen B.A ile E.D isimli şahıslar, ilimizde faaliyet gösteren kuyumculara sarı görünümlü maddi değeri olmayan sahte bilezikleri satmak isterken Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık ve Güven Timleri Büro Amirlikleri görevlilerince suçüstü yakalanmışlardır.

Yakalanan şüphelilerin ilimize geldikleri tespit edilen araç içerisinde yapılan aramalar neticesi;

36 adet sahte bilezik ele geçirilmiştir.
Yakalanan şüphelilerden E.D isimli şahıs Cumhuriyet Savcısının talimatıyla ifadesinden sonra salıverilmiş, B.A isimli şüpheli şahıs 20.01.2023 tarihinde mevcutlu olarak adli mercilere sevk edilmek üzere gözaltına alınmıştır.
Suç ve suçlularla mücadelemiz kararlılıkla devam etmektedir.   

---------------------

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğünce İlimizde genel güvenliği ve asayişi sağlamak amacıyla Asayiş Şube Müdürlüğü, Altıeylül, Karesi, Ayvalık, Bandırma, Burhaniye, Edremit, Gömeç, Gönen ve Susurluk ilçelerinde 19.01.2023 tarihinde yapılan çalışmalarda (24) aranan şahıs yakalanmış, (13) şahıs tutuklanmıştır.
 

Yapılan aramalarda;

(2) adet ruhsatsız tüfek ve (56) adet kartuş ele geçirilmiştir.
(1) adet kurusıkı tabanca ve (32) adet fişek ele geçirilmiştir.
Genel güvenliği ve asayişi sağlamaya yönelik çalışmalarımız aralıksız ve titizlikle devam etmektedir.

Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2023, 20:06

Bekir Terzioğlu

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER