Balıkesir Polis & Jandarma 24 saat 22.03.2024

Balıkesir Polis & Jandarma 24 saat 22.03.2024

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğünce 21 Mart 2024 günü; 21:00-22:30 saatleri arasında "Milli Güvenlik, genel sağlık ve asayiş ile kamu düzeninin sağlanması, suç veya kabahatin işlenmesinin önlenmesi, şüpheliler ile aranan şahısların yakalanması ve suç unsurlarının ele geçirilmesine" yönelik olarak; Mahalle, Cadde, Sokak, Park, Bahçe, Meydan, Metruk Yerler, Tren Garı, Otobüs Terminali, Umuma Açık Yerler ve Trafiğin yoğun olduğu farklı hareket noktalarında olmak üzere Merkez ve tüm İlçelerinde (96) ekip, (413) personelin katılımıyla ilimiz genelinde yapılan Asayiş Trafik ve Huzur Uygulamasında;

Asayiş Yönünden (2107) şahıs sorgulanmış;

  • (3) şahıs Yoklama/Bakaya, 
  • (1) şahıs Bina içerisinde muhafaza altına alınmış eşya hakkında hırsızlık şahıs, 
  • (1) şahıs Askeri ceza kanununa muhalefet olmak üzere (5) Aranan şahıs yakalanmıştır.

Yapılan kontrollerde;

  • (1) şahıstan "7 adet Sentetik Ecza maddesi elde edilerek (1) şahıs hakkında "TCK:191" suçundan, 
  • (1) şahıstan "(1) Ruhsatsız Tabanca ve 5 adet fişek” elde edilerek (1) şahıs hakkında "6136 Sayılı Kanuna Muhalefet" suçundan olmak üzere (2) şahıs hakkında “Adli” işlem yapılmıştır.

        (385) Umuma açık yer, park, bahçe, meydan, alan, metruk yerler, gar, terminal vb. muhtelif yerler denetlenmiş ve kontrol edilmiş; 

  • Kapalı alanda tütün mamullerinin tüketilmesine izin verme suçundan olmak üzere (1) işyerine “İdari” işlem, uygulanmıştır.

Trafik Yönünden (422) Araç denetlenmiş; 

  • (23) Araç sürücüsüne toplam 106.185 TL tutarında idari para cezası uygulanmış,
  • (3) Araç trafikten men edilmiştir.

Halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması, suçların önlenmesi ve suçluların yakalanması maksadıyla tüm gücümüzle çalışmalarımız devam etmektedir.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğünce 19-21 Mart 2024 tarihleri arasında şüpheli şahıslar ve araçlar üzerinde yapılan uygulamalar sonucunda; (4.654) şahıs sorgulanmış, (20) aranan şahıs yakalanarak adli mercilere sevk edilmiştir. 

  • (1) şahıstan (1) adet ruhsatsız tabanca ve (5) adet fişek, 
  • (1) şahıstan 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet kapsamında (1) adet bıçak,
  • (3) şahıstan (67) adet sentetik ecza maddesi, 
  • (1) şahıstan (4) adet  Ecstasy maddesi, 
  • (4) şahıstan toplam (7,47) gr Metamfetamin maddesi ele geçirilmiştir.

Konuyla ilgili şahıslar hakkında adli/idari işlem başlatılmıştır.

Suçların azaltılması, önlenmesi ve suçluların yakalanmasına yönelik çalışmalara aralıksız olarak devam edilmektedir.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca; 18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası kapsamında Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezleri ile Mahallelerde ikamet eden yaşlı vatandaşlarımız ziyaret edilerek "Yaşlılara Saygı Haftası" kutlanmıştır.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca; sorumluluk bölgemizde suça karışan ve ilgili dosyalar kapsamında takibi yapılan aranan şahısların yakalanmasına yönelik olarak özel bir ekip oluşturulmuştur.

Oluşturulan özel ekip tarafından yapılan çalışmalar neticesinde; “Kasten Adam Öldürme, Hakaret, Tehdit, Hükümlü veya Tutuklunun Kaçması” suçlarından 6 yıldır aranan ve hakkında toplam “22 yıl 5 Ay 4 Gün” kesinleşmiş hapis cezası bulunan M.E.(E-35) isimli şahsın yakalanması amacıyla yapılan araştırmalar ile teknik ve fiziki takip sonucu;

Edremit İlçesi Tahtakuşlar Mahallesinde kendisini farklı isim ile tanıtarak kiraladığı evde bulunduğu esnada Cumhuriyet Savcılığı ile koordinasyon kurularak 21 Mart 2024 tarihinde icra edilen operasyon neticesinde yakalanmış olup, sevk edildiği adli makamlarca yapılan işlemlerinin ardından tutuklanmıştır.

 Emniyet, asayiş ve kamu düzeninin sağlanması ile suçların azaltılması, önlenmesi ve suçluların yakalanmasına yönelik çalışmalara aralıksız olarak devam edilmektedir.

Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2024, 17:13

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER