Balıkesir Polis & jandarma 24 saat 23.03.2024

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarmasınca; yolcu taşımacılığı yapan şoförlerin ilgili mevzuata ve trafik kurallarına uyma düzeylerinin en üst seviyeye çıkarılması, sürekli denetimler ile şoförler üzerinde “Algılanan Yakalanma Riski Duygusunun” yoğun şekilde hissettirilmesi ve yolcu taşıyan araçların karıştığı trafik kazalarının önlenmesi maksadıyla, 22 Mart 2024 tarihinde "Yolcu Taşımacılığı Yapan Araç ve Sürücülerin Sivil Denetim” faaliyeti icra edilmiştir.

        Yapılan denetimler sonucunda (3) araç kontrol edilmiştir.

-----------------------------------------------------------------------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca, göçmen kaçakçılığı ile mücadeleye yönelik olarak yapılan istihbari çalışmalar neticesinde; 23 Mart 2024 tarihinde müdahale edilen olayda;

  • (1) Organizatör,
  • (1) Kamyonet,
  • (38) Afganistan uyruklu düzensiz göçmen yakalanmıştır.

        Ayrıca araçta ve şahıs üzerinde yapılan aramalarda;

  • (1) adet 9 mm çapında ruhsatsız tabanca bu tabancaya ait (1) adet şarjör,
  • (8) adet 9 mm çapında dolu fişek,
  • 37.000 Türk Lirası ile 100 Dolar değerinde suçtan elden edilen maddi gelir ele geçirilmiştir.

        Yakalanan şahıslar hakkında adli ve idari işlem başlatılmıştır.

        Emniyet, asayiş ve kamu düzeninin sağlanması ile suçların azaltılması, önlenmesi ve suçluların yakalanmasına yönelik çalışmalara aralıksız olarak devam edilmektedir.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği görevlilerince yapılan derin ve titiz çalışmalar neticesinde; 12.03.2024  günü saat 03.20 sıralarında Karesi ilçesi Maltepe mahallesinde bulunan bir ikametin kapısının ve camının kırılarak girilmesi suretiyle, 2080 TL para, 4 adet Flaş bellek, 16 adet Çeyrek altın, 3 adet gram altın ile 500 Dolar paranın çalınması olayı ile ilgili olarak, toplam 42 adet 94 saatlik KGYS ve işyeri güvenlik kamera görüntülerinin incelenmesi sonucu yapılan araştırmalarda olayın şüphelisinin Mehmet Ali Ç.(1997 Akşehir) isimli şahıs olduğu ve Bursa ilinden ilimize otobüsle geldiği, olayı gerçekleştirdikten sonra tekrar otobüs ile Bursa iline gittiği tespit edilmiştir. 
        22.03.2024 günü şüphelinin yakalanması ve çalınan malzemelerin ele geçirilmesi amacıyla Bursa iline gidilmiş ve Uludağda çalışmış olduğu otelde yakalanarak gözaltına alınmış, odasında yapılan aramada ise müştekiye ait 8 adet çeyrek altın, 1 adet gram altın, 1 adet kolye, 1 adet yüzük ile 3 adet flash bellek ele geçirilmiştir. 

        

        Şüpheli ilimize intikal ettirilerek gözaltına alınmıştır.

        Suçların önlenmesi ve suçluların yakalanması maksadıyla çalışmalarımız titizlikle devam etmektedir.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bandırma İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerce,

  1. 22.03.2024 günü 100.Mahallesi 1543 Sokak üzerinde durumundan şüphe edilerek kaba üst araması yapılan şüpheliden 3.15 gr metamfetamin olduğu değerlendirilen uyuşturucu madde ve uyuşturucu madde biçiminde kullanılan 1 adet payp tabir edilen aparat elde edilmiş,
  2. 23.03.2024 günü Paşamescit Mahallesi  Şevketiye Caddesi üzerinde durumundan şüphe edilerek kaba üst araması yapılan iki ayrı şüpheliden 3 parça halinde toplam 1.45 gram metamfetamin olduğu değerlendirilen uyuşturucu madde ele geçirilmiştir.

        Konular ile ilgili tahkikat başlatılmıştır. 

        Halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması, suçların önlenmesi ve suçluların yakalanması için tüm gücümüzle çalışmalarımız devam etmektedir.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliğine bağlı görevlilerince;

        23.03.2024 günü 09:30-11:30 saatleri arasında ilimiz genelinde kamu ve özel bankalarda görev yapan toplam 210 Özel Güvenlik Görevlisine yönelik Dolandırıcılık konularında önleyici bilgilendirme ve KAAN uygulaması semineri verilmiştir. 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2024, 16:37

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER