Balıkesir Polis & jandarma 24 saat 28.07.2023

Balıkesir Polis & jandarma 24 saat 28.07.2023

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarmasınca, mevsimsel koşullara bağlı olarak tarımsal faaliyetlerin artması nedeniyle traktör kazalarında artış olabileceği değerlendirildiğinden, sürücüleri trafik kural, yasaklama ve kısıtlamalarına uygun şekilde araç kullanmaya yöneltmek tarım araçların karıştığı trafik kazalarını en aza indirmek maksadıyla 24 Temmuz 2023 tarihinde "Tarım Araçları ve Sürücülerinin Denetim” faaliyeti icra edilmiştir.

Yapılan denetimler sonucunda (524) araç kontrol edilmiştir.

--------------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarmasınca, mevsimsel koşullara bağlı olarak tarımsal faaliyetlerin artması nedeniyle tarım işçisi taşıyan araçların karşılaşabileceği trafik kazalarında artış olabileceği değerlendirildiğinden, sürücüleri trafik kural, yasaklama ve kısıtlamalarına uygun şekilde araç kullanmaya yöneltmek trafik kazalarını en aza indirmek maksadıyla 25 Temmuz 2023 tarihinde "Tarım İşçilerini Taşıyan Araç ve Sürücülerin Denetimi” faaliyeti icra edilmiştir.

Yapılan denetimler sonucunda (746) araç kontrol edilmiştir.

-----------------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca, kültür ve tabiat varlıkları kaçakçılığına yönelik yapılan istihbarı çalışmalar neticesinde, Bandırma ilçesinde izinsiz kazı yapılacağının tespiti üzerine bölgede yapılan kontroller neticesinde; kaçak kazı yapan (1) şüpheli suçüstü yakalanmıştır. Yapılan aramada; (2) adet hilti, (1) adet calaska (makara sistemi), (2) adet kama, (2) adet kürek, (2) adet kazma, (1) adet hilti matkap ucu, (15) metre halat, (20) metre halatlı ahşap merdiven ve (1) adet şerit metre ele geçirilmiştir. Olaya karışan şüpheli hakkında adli işlem başlatılmıştır.

Emniyet, asayiş ve kamu düzeninin sağlanmasına yönelik çalışmalara aralıksız olarak devam edilmektedir.

-------------------------

Balıkesir/Gömeç İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarmasınca, trafik güvenliğinin sağlanması ve trafik kazalarının azaltılmasına yönelik olarak sorumluluk sahasındaki Ulubeyler Mahallesinde muayene süresini geçirmiş traktör ve motosikletlerin tespiti yapılarak, Trafik Şube Müdürlüğü koordinesinde 26 Temmuz 2023 Çarşamba günü TÜVTÜRK’e ait seyyar muayene istasyonu kurdurulmuştur.

Kurdurulan muayene istasyonunda, (48) traktör ve (40) motosiklet olmak üzere toplam (88) aracın muayenesi yaptırılmıştır.

Ayrıca, Trafik Jandarması tarafından traktör ve motosiklet sürücülerine trafik kazalarının önlenmesi ve trafik bilincinin oluşturulması maksadıyla, özellikle “Rops Demiri, Kabin, Reflektör, Sarı Çakar Lamba Takılması, Reflektif Yelek Giyilmesi ile Kask Kullanmaları” hakkında (88) sürücüye “Trafik Güvenliği Eğitimi” verilmiştir.

Önümüzdeki dönemde de trafik kazalarının azaltılması ve trafik bilincinin oluşturulması amacıyla, Trafik Jandarmasınca bilgilendirme faaliyetleri devam edecektir.

------------------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca, kaçak tütün mamulleri kaçakçılığına yönelik yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, Balya ilçesinde kaçak tütün mamulleri imal ve ticareti yaptığı tespit edilen (2) şüphelinin ikamet ve işyeri adreslerinde 26.07.2023 günü yapılan aramada; (12.300) adet dolu makaron, (40.000) adet boş makaron, (35) kg. kıyılmış kaçak tütün, (43) adet elektronik sigara likidi ve (3) adet otomatik sigara sarma makinesi ele geçirilmiştir. Olaya karışan (2) şüpheli hakkında adli işlem başlatılmıştır.

Emniyet, asayiş ve kamu düzeninin sağlanmasına yönelik çalışmalara aralıksız olarak devam edilmektedir.

--------------------

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca, uyuşturucu madde imal ve ticaretine yönelik yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, Altıeylül ilçesinde uyuşturucu madde imal ve ticareti işlediği tespit edilen (2) şüpheliye ait adreste 26 Temmuz 2023 günü icra edilen operasyonel faaliyet sonucu; (62) adet sentetik uyuşturucu hap, (43) gram metamfetamin, (5) gram esrar, (3) kök kenevir, (1) adet tabanca, (7) adet tabanca fişeği, (3.500) TL suçtan elde edilen gelir ve (2) adet cep telefonu ele geçirilmiştir. Olaya karışan (2) şüpheli hakkında adli işlem başlatılmıştır.

Emniyet, asayiş ve kamu düzeninin sağlanmasına yönelik çalışmalara aralıksız olarak devam edilmektedir.

---------------------


Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca, Edremit ilçesinde on yıl ve üzeri kesinleşmiş hapis cezası bulanan aranan şahısların yakalanmasına yönelik Jandarmanın Dedektifleri olan Jandarma Suç Araştırma Timlerinden (JASAT) özel bir ekip oluşturulmuştur.

Oluşturulan özel ekip tarafından yapılan çalışmalar neticesinde;

Edremit ilçesi Zeytinli mahallesinde, “Kilitlenmek Suretiyle Muhafaza Altına Alınmış Eşya Hakkında Hırsızlık” suçundan aranan ve hakkında “13 yıl, 3 Ay” kesinleşmiş hapis cezası bulunan İ.Ö.,

Edremit ilçesi, Narlı mahallesinde “Nitelikli Yağma” suçundan aranan ve hakkında “15 yıl, 9 Ay” kesinleşmiş hapis cezası bulunan U.S., 25 Temmuz 2023 tarihinde icra edilen operasyon neticesinde yakalanmış olup, (2) aranan şahıs sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanmıştır.

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca sorumluluk bölgesinde aranan şahısların yakalanarak adli makamlara sevk edilmesi için azim ve kararlılıkla faaliyetlerine devam etmektedir.

-----------------------

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğünce İlimizde genel güvenliği ve asayişi sağlamak amacıyla Asayiş Şube Müdürlüğü, Altıeylül, Karesi, Ayvalık, Bandırma, Burhaniye, Edremit, Gönen ve Susurluk ilçelerinde 25.07.2023 tarihinde yapılan çalışmalarda (19) aranan şahıs yakalanmış, (9) şahıs tutuklanmıştır.
 
(3) adet ruhsatsız tabanca ve (15) adet fişek ele geçirilmiştir.
(1) adet kurusıkı tabanca ve (4) adet fişek ele geçirilmiştir.
Genel güvenliği ve asayişi sağlamaya yönelik çalışmalarımız aralıksız ve titizlikle devam etmektedir.
----------------------------

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğünce İlimizde genel güvenliği ve asayişi sağlamak amacıyla Asayiş Şube Müdürlüğü, Altıeylül, Ayvalık, Bandırma, Burhaniye ve Edremit ilçelerinde 26.07.2023 tarihinde yapılan çalışmalarda (17) aranan şahıs yakalanmış, (10) şahıs tutuklanmıştır.
 
(3) adet tabanca ve (12) adet fişek ele geçirilmiştir.
(3) adet ruhsatsız tüfek ele geçirilmiştir.
(1) adet kurusıkı tabanca ele geçirilmiştir.
Genel güvenliği ve asayişi sağlamaya yönelik çalışmalarımız aralıksız ve titizlikle devam etmektedir.

--------------------------------

Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2023, 17:17

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER