Balıkesir ve Çanakkale'de Vakıflar’dan ilk toplu iftara ilgi büyük oldu

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün ülkenin 81 ilinde eş zamanlı olarak kurulan iftar sofraları Balıkesir’de de kuruldu.

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün ülkenin 81 ilinde eş zamanlı olarak kurulan iftar sofraları Balıkesir ve Çanakkale’ de de kuruldu.

Bu yılki ilk toplu iftar, Balıkesir Vakıflar Bölge Müdürlüğü önü Yıldırım Naciye Hanım Sokak’ta, Çanakkale’de ise Gelibolu Mevlevihanesi önünde kurulan iftar çadırında düzenlendi.

Balıkesir’de 400, Çanakkale’de ise 300 kişiye iftar sofrası kuruldu

Balıkesir Bölge Müdürlüğü organizasyonunda on bir ayın sultanı Ramazan Ayı’nın gelmesiyle dün itibariyle ilk oruçlar tutularak, ilk iftar sofralarında oruçlar açıldı.

Balıkesir-Çanakkale Vakıflar Bölge Müdürü Mikail Akıllı, “Vakıflar Genel Müdürlüğümüz tarafından ilki 2022'de 25 ilde düzenlenen iftar organizasyonu, bu yıl tüm şehirlerimizde düzenlenmeye başlandı.  Ramazan ruhunu yaşatıcı ‘Ramazan İftar Sofraları’nda ‘Ramazan Şerbeti’nin yanı sıra ‘Osmanlı Macun’ şekeri de ikram ediliyor’ Ramazan bereketin, iyiliğin, hoş sohbet ve güler yüzün paylaşılacağı iftar sofralarımızla ecdadımızın vasiyetini yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Ramazan ayı süresince hizmet vermeye devam eden iftar sofralarımıza davetlimizsiniz.”

(Ayşegül Baykara)

Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2024, 16:30

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER