Balıkesir’in Üzerindeki Toz Bulutunu Kaldırdık

“Balıkesir’i Tanıtmanın En Etkili Yolu Sanat”

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ikincileri düzenlenen “Balıkesir Fotoğrafçılar Maratonu” ve “Tasarımla Balıkesir’i Anlat” yarışmaları ödül töreni ve sergi programı yapıldı.

AVLU Kültür ve Kongre Merkezinde yapılan törene Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan vekili Mehmet Birol Şahin, Balıkesir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Fatih Satıl, Balıkesir Üniversitesi Güzel sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Narlı, Balıkesir Kent Konseyi Başkanı Mürsel Sabancı, Kamu-Sen İl Başkanı Ercan Kurter, Balıkesir Fotoğraf Sanatı Derneği Başkanı Osman Sipahi, akademisyenler, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, sanatçılar ve davetliler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Birol Şahin Balıkesir’in 20 ilçesiyle hepsi birbirinden öne çıkan ve birbirinden değerli unsurları olan çok mümtaz insanları olan, farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış kadim bir şehir olduğunu söyledi.

Balıkesir’in 20 İlçesinin Yer altın da Yer üstü de Eşsiz Zenginliklerle Dolu

Başkan Vekili Şahin: “Hangi ilçemize gitseniz ister yerin altını kazın, ister yerin üstünde yürüyün, ister yaşayan insanlara bakın onların yaşam biçimlerini gözlemleyin, isterseniz coğrafyasını, doğal varlıklarını inceleyin, isterseniz tarihini, geleneklerini, kültürel değerlerine bakın, isterseniz yemeklerinin tadına bakın Balıkesir’in her alanda çok değerli zenginliklere sahip olan bir şehir olduğunu göreceksiniz.” dedi.

Balıkesir’in Üzerindeki Toz Bulutunu Kaldırıyoruz

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Birol Şahin: “Ancak şehrimizin bu çok kadim ve emsalsiz değerlerin üzerinde biraz toz bulutu var. Bu değerlerimizi yeteri kadar ne ülkemize ne de dünya ölçeğinde tanıtabilmiş değiliz. Biz göreve başladığımızda Sayın Yücel Yılmaz Belediye Başkanımız göreve başladığında hep birlikte bütün şehrin dinamikleriyle bütün unsurlarıyla bu toz bulutunu yavaş yavaş kaldıralım ve hem bir insanlığa hem ülkemize Balıkesir'in değerlerini artık gösterelim ve onları Armağan edelim diyerek yola çıktık. Çünkü bu varlıklar tüm ülkenin varlıkları tüm ülkenin zenginlikleri Sadece bizim değil böyle bir kıskançlığımız yok, kendimizden başkası görmesin, tatmasın, illa bizim olacak diye bir düşüncemiz yok. Önce ülkemize daha sonra bütün uluslar bütün uluslararası camiada bütün insanlığa armağanımız olsun, onlara da bizim Balıkesir'e de katkısı artık olsun dedik.” dedi.

Balıkesir’i Tanıtmanın En Etkili Yolu Sanat

“Balıkesir'i tanıtmanın Balıkesir'in değerlerinin gün güzüne çıkarmanın ülkemizin ve dünyanın istifadesine sunmanın, tanıtmanın en değerli en doğru yolunun sanat olduğuna inanıyoruz.” Diyerek sözlerini sürdüren Başkan Vekili Birol Şahin : ”Yücel Yılmaz başkanımızın bize çizdiği vizyonun gereği Balıkesir’i bir sanat şehri haline dönüştürmek ve sanatçıların eserlerinde Balıkesir’i konu etmesinin yolunu açmak. Bu sayede hangi sanatta olursa olsun eğer sanatçılarımız Balıkesir’in varlıklarını eser haline dönüştürürse, eğer resmi ile fotoğrafıyla, tasarımıyla, filmiyle başka sanat formlarında Balıkesir sanat eserlerinin konusu, mekanı haline gelirse şehrimizin tanıtımının daha hızlı, daha kalıcı, daha etkin olacağına inanıyoruz

Sanatçılar Bizin Hayat Mücadelesinde Göremediğimiz Güzellikleri Görüyor

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Birol Şahin: “Sergilerde çok güzel eserler var. Fotoğrafçılarımız Balıkesir'i bu yıl da geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi çok güzel fotoğraflamışlar. Tasarımcılarımızın eserleri de Balıkesir’in tanıtımına son derece değerli katkılar sağlayacağı anlaşılıyor. Çok sağ olun. Çünkü Sanat ve bizim hayatın akışı içerisinde, hayat kargaşası içerisinde göremediğimiz güzellikleri, göremediğiniz detayları gören insanlar, onların bakış açısına onların eserlerine şehrimizin çok ihtiyacı var. Bu nedenle bu yarışmaya katılan ödül alıp almasın bunların hepsini biz zaten bir arşivliyoruz, değerlendiriyoruz. Sanatçıların fikirleri ve eserleri önümüzü aydınlatıyor. Ben sanatçı arkadaşlarımızın hepsini ayrı ayrı tekrar teşekkür ediyorum ödül olanları tebrik ediyorum ama bu tasarımlarınız yani yarışma sebebiyle Balıkesir ile ilgili bir tasarım yaptık bir fotoğraf çektik yarışma amacıyla demeyiniz, Balıkesir'e ne zaman isterseniz buyurun gelin. Bu tasarımlarınızı yarışma olmadan da yapın fotoğraflarınızı yarışma olmasa da bu yarışma kapsamı dışında da diğer 11 ayda da Balıkesir'e gelerek yapın. Biz Şehrimizde sanatçıları görmekten kültür elçilerini görmekten son derece gurur duyuyoruz mutluluk duyuyoruz. Önümüzdeki yıllarda da Yücel Yılmaz başkanımız görevde olduğu sürece sanata ve kültüre verdiğiniz destek artarak devam edecek.” dedi.

Haberimiz ile ilgili ayrıntılı fotoğraflara sayfalarımızı beğenerek aşağıdaki sosyal medya hesaplarımızdan ulaşabilirsiniz.

https://www.facebook.com/korfezdehaber

https://www.facebook.com/groups/korfezdehaber

https://twitter.com/korfezdehaber

https://www.instagram.com/korfezdehaber/

https://www.youtube.com/@KorfezdeHaberTR

Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2023, 12:37

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER