Balıkesirli gazetecilerden ortak ses; “Basın Meslek Kanunu çıkarılsın”

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC) yönetimi Gömeç’te toplandı.

Balıkesirli gazetecilerden ortak ses; “Basın Meslek Kanunu çıkarılsın”

BGC yöneticisi Cengiz Cesur’a ait Tone Otel’de düzenlenen kahvaltılı toplantıda bir araya gelen cemiyet yöneticileri, kamuoyunda “Dezenformasyon Yasası” olarak bilinen yeni gazetecilik kanunu tasarısı hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Marmara Gazeteciler Federasyonu ve Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir’in öncülüğünde gerçekleşen toplantıda; ev sahibi Cengiz Cesur’un yanı sıra Ümit Babacan, Hilmi Duyar, Hasan Cengiz Güneş, Aykut Konya, Ömer Kantarlıoğlu ve BGC Disiplin Kurulu Üyesi Suat Salgın hazır bulundu.

Toplantıda açıklamalarda bulunan Cemiyet Başkanı Ramazan Demir, yeni basın yasasının olumlu yanları olduğu kadar kafalarda soru işaretleri bırakan bazı muğlak ifadeleri  içeriğinde barındırdığını vurgulayarak,  “Biz bu ifadelerin kesin ve net bir şekilde yasal olarak belirtilmesinin, meslektaşlarımızın görevlerini daha rahat bir şekilde ve kendilerini daha rahat bir şekilde ifade edebilmelerinin önünü açacağına inanıyoruz. Bu noktada da yasa yapıcıların meslek örgütlerine, adalet komisyonlarına ve diğer kurumlarda dile getirdikleri önerileri dikkate alacaklarına inanıyoruz” dedi.

 

“BASIN MESLEK YASASI’NIN ÇIKMASI, DEZENFORMASYON YASASI’NI TAÇLANDIRACAKTIR”

Türk Basın camiası içerisinde bu mesleği gerçekten yapan insanlar olarak yıllardır merdiven altı gazetecilikten ve korsan gazetecilerden yakındıklarının altını çizen Başkan Demir, “Gazetecilik mesleğinin kutsal olduğunu ve bu mesleği her önüne gelenin yapamayacağını her defasında dile getiriyoruz. Bu yasa ile birlikte, merdiven altı gazeteciliğinde önüne geçileceğine inanıyoruz. Bununla birlikte de Basın Meslek Yasası’nın ivedilikle TBMM gündemine gelmesi gerektiğini her fırsatta adeta haykırıyoruz. Bu konuda gerek Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti olarak, gerekse Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu ve benim de genel başkanlığını yürüttüğüm Marmara Gazeteciler Federasyonu olarak her türlü katkıyı sunmaya hazırız. Bu konuda da bizim hazırlıklarımızı geçmiş dönemlerde ilgili kurumlara ilettik. Milletvekillerine ilettik. Basın Meslek Yasası’nın çıkması, Dezenformasyon Yasası’nı taçlandıracaktır diye düşünüyorum. Burada da ifade özgürlüğünün, basın özgürlüğünün kişisel özgürlük olarak algılanmaması gerektiğine inanıyoruz. Ama yasada da o muğlak ifadelerin kesinlikle kaldırılması gerektiğini düşünüyoruz” diye konuştu.

 

(Suat Salgın)

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER