Bizim Yunus Ayvalık'taydı

Bizim Yunus Ayvalık'taydı

Ankara Devlet Tiyatrosu’nun hazırladığı, Sönmez Atasoy'un yazıp Mustafa Kurt'un yönettiği oyunculuğunu Alpay Ulusoy'un yaptığı "Bizim Yûnus" oyunu, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Ayvalık Belediyesi işbirliğiyle Ayvalık Büyük Park’taki amfitiyatroda sergilendi.

 2021 yılı; Birleşmiş Milletler-Unesco “Yûnus Emre Yılı” ve T.C. Cumhurbaşkanlığı tarafından “Yûnus Emre ve Türkçe Yılı” ilan edilmesi nedeniyle, “Bizim Yûnus”; çağdaş bir yorumla yazılmış.  “dün, bugün, yarın” üçlemesiyle yansıttığı insan ve doğa sevgisi, hoşgörü, kardeşlik ve barış kavramlarını en duru Türkçe ile anlatarak dil, din, ırk ayrımı gözetmeksizin tüm insanlığa seslenen oyunda, Hacı Bektaş-ı Veli, Taptuk Emre ve bestelenmiş Yûnus şiirlerinin bir kısmını gördüğümüz, Yûnus Emre’yle gönüldeş yaşamış, içinde Yûnus’un şevkini duymuş demiryolu makasçısı Adem’in hikayesinde Yûnus Emre’nin yolu ile buluştuk.

Ankara Devlet Tiyatrosu'nun görkemli dekoru ve nakış gibi işlenen müzikler ile seyirciyi büyüleyen oyununda, Alpay Ulusoy ayakta alkışlandı.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER