Önceki yıllarda eski tarihi belediye binası yanındaki yaklaşık 5 metrekarelik alanda yapılan satışlarda uzun kuyruklar oluşurken, fiyat ve kalite nedeniyle vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği pideye bu yıl aynı noktada ulaşılamıyor. Vatandaşlar, alıştıkları yerde hâlâ “acaba son anda araç gelir mi” beklentisiyle bekleyenlerin olduğunu ifade ediyor.
Yeni satış noktasının ise daha az görünür, yaya hareketliliğinin zayıf olduğu bir bölgede bulunması nedeniyle birçok kişi tarafından fark edilmediği belirtiliyor. Özellikle kadınların rahat ulaşamayacağı bir konumda olduğu dile getirilen noktada, küçük bir büfede satış yapıldığı ifade ediliyor.

Edremit, Akçay, Burhaniye ve Ayvalık gibi çevre ilçelerde daha merkezi ve ulaşılabilir satış alanları oluşturulduğunu belirten vatandaşlar, Havran’da da benzer bir uygulama yapılmasını istiyor.
Fırıntaş pidesinin uygun fiyatı, kalitesi ve dayanıklılığı nedeniyle özellikle dar gelirli aileler için önemli bir destek olduğuna dikkat çeken ilçe sakinleri; Hamambaşı Otobüs Durağı yanı ya da pazaryeri başlangıcı gibi daha merkezi noktaların değerlendirilmesinin yerinde olacağını ifade ediyor.
Ramazan ayı bitmeden bu konunun yeniden gözden geçirilmesini bekleyen Havran halkı, yetkililerden çözüm talep ediyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: