Burhaniye'de hatalı basılan 50 lirayı satmak istiyor

Burhaniye'de hatalı basılan 50 lirayı satmak istiyor

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, seyyar midyecilik yapan Vedat Dal, eline geçen hatalı basım 50 lirayı koleksiyonculara satmak istiyor. Paranın 3 ay önce eline geçtiğini anlatan Dal, bir sıfırı olmayan parayı bankaya götürünce sahte olmadığını anladığını kaydetti.

   İlçenin Ören Mahallesinde midyecilik yaparak geçimini sağlayan 37 yaşındaki Vedat Dal, müşterilerden aldığı paraları sayarken, 50 liranın üzerinde sıfırın olmadığını görünce, acaba sahtemi diye üzüldü. Bir bankaya gidince paranın gerçek olduğunu öğrenen Dal’ın üzüntüsü sevince döndü. 3 çocuk babası Vedat Dal, parayı koleksiyon meraklılarına satmak istiyor.

Dal, "Ben Balıkesir’in Burhaniye semtinde midye satmaktayım Ören'de. Bundan 3 ay önce yaz sezonunda 50 lira para verdiler. Bende paralarımı sayarken, 50 liranın bir sıfırının eksik olduğunu gördüm. Ben bu parayı alıp bankaya gittim. Bankadaki memur arkadaş bana dedi ki. Bu paranın herhangi bir sıkıntısı yok. Yani orijinal para. Teyit ettim. Bu paranın dedi. Koleksiyoncular tarafından alındığını, ilgi duyulduğunu söyleyince tabi biraz sevindim, mutlu oldum. Koleksiyoncuları bekliyorum yanı. Şeye açığım yani problem yok ondan yana da. Valla, mutlu oldum. Yani şimdi sonuçta şimdi koleksiyon parası olması beni mutlu etti  yani. Başta üzüldüm tabi üzüldüm. Sonuçta bu 50 liranın  acaba sıfırı eksik. Acaba sahtemi diye  üzüldüm. Ondan sonra mutluluk hissettim. Koleksiyoncuların aldığını arkadaş söyleyince mutlu oldum tabi”

(Sefer Talay)

Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2022, 15:19

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER