Canbey, 19 Ekim Muhtarlar Günü vesilesiyle kutlama mesajı yayınladı

Canbey, 19 Ekim Muhtarlar Günü vesilesiyle kutlama mesajı yayınladı

AK Parti Balıkesir Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu Başkanvekili Dr. Mustafa Canbey, 19 Ekim Muhtarlar Günü vesilesiyle kutlama mesajı yayınladı.

Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey yayınladığı mesajda muhtarların, devletin vatandaşa dokunan en sıcak eli olduğunu belirtti.

Canbey mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Bugün devletin vatandaşa dokunan en sıcak eli olan muhtarlarımızın günü. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde AK PARTİ hükûmetleri döneminde 2015 yılında ilk kez kutlanan ‘Muhtarlar Günü’ 50.370 köy ve mahalle muhtarının hayat standartlarının yükseltilmesi ve devletle olan iletişimlerinin güçlendirilmesi açısından oldukça önemlidir.

Bu çerçevede, Sayın Cumhurbaşkanımız muhtarlarımızla yaptığı düzenli toplantı ve buluşmalarla vatandaşlarımız ile devletin en üst kademelerini bir araya getirmiştir.

2002'de muhtarların 97 TL olan maaşları 120 kat artarak asgari ücret düzeyine yükseltilmiştir. Muhtar Bilgi Sistemi hayata geçirilmiş, büyükşehir belediye başkanlıkları bünyesinde Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı, il ve ilçe belediye başkanlıklarında Muhtarlar Müdürlüğü adıyla birimler kurulmuştur, muhtarlık binaları modernize edilmiştir. Bunların hepsi, Devletimizin taşradaki en temel taşı olan muhtarlarımız için.

Bu vesileyle, aziz milletimize hizmet için şehit düşen muhtarlarımıza Cenab-ı Hak'tan rahmet diliyor, Başta Balıkesir’imizin muhtarları olmak üzere, tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü yürekten kutluyorum.”

Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2023, 15:25

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER