Çelik:"Sokak ağzıyla konuşup yangına körükle gidiyorlar"

Çelik:"Sokak ağzıyla konuşup yangına körükle gidiyorlar"

MİLLETVEKİLİ ADİL ÇELİK, AHMET AKIN’IN AÇIKLAMALARINA CEVAP VERDİ, YANGIN BÖLGESİNDEKİ GELİŞMELERİ AKTARDI

AK Parti Balıkesir Milletvekili Adil Çelik: “3 Ağustos Salı gününden bu yana özellikle Muğla Milas bölgesindeki yangınla mücadele çalışmaları, keza yardımların koordine edilmesi maksadıyla AK Parti Genel Merkezimiz tarafından görevlendirilmiş bulunuyorum” dedi.

Çelik: “İlk günden itibaren yangına karşı azami derecede tedbirler alınmakla birlikte, rüzgarın sık sık yön değiştirmesi ve kuvvetli esmesi nedeniyle yangınla mücadele eden ekipler çok zorluk yaşıyorlar” dedi.



MİLLETVEKİLERİ TAHLİYE İÇİN GÖREV ALIYOR

Çelik: ”Hem yerleşim yerlerinin, hem de termik santrallerin zarar görmemesi için bütün tedbirler azami derecede alınıyor ve uygulanıyor, hatta Milletvekillerimiz bazı köylerin tahliyesi maksadıyla bizzat görev alıyorlar, çünkü vatandaşlarımız yerleşim yerlerini, evini, damını terketmek istemiyor. Bu konuda vatandaşlarımızı ikna etme süreci bir hayli zorlu olabiliyor” dedi.

BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İTFAİYESİ VE BALIKESİR ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELLERİ YANGIN BÖLGESİNDE GÖREV YAPIYOR

Çelik: ”Termik santral konusuna gelecek olursak; ilk günden itibaren, muhakkak her gün Kemerköy’deki termik santrale uğradım. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Halil Yılmaz başkanlığında bir ekip de, yine termik santralde görevli.  Keza, Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü’nün gönderdiği ekipler de burada çalışıyor” dedi.

GEREKLİ TEDBİRLER ALINIP, ÜRETİME ARA VERİLDİ

Çelik: ”Risk nedeniyle, termik santraldeki elektrik üretimine, yangından bir gün önce ara verildi. Tabi hemen düğmesini çevirerek santral kapatmak mümkün değil, 6 saatlik bir kapatma süreci gerekiyor. Bu süreçte; hidrojen tankları boşaltıldı, stokta bulunan kömür ve fuel-oil rezervlerinin zarar görmemesi adına gerekli tedbirler alındı” dedi.

TERMİK SANTAL 24 SAAT GEÇMEDEN ÜRETİMİNE BAŞLADI

Çelik: “Buna rağmen ters rüzgarla büyüyen yangın, termik santralin bahçesindeki bazı ağaçlara zarar verdi, ancak santral işletmesi bundan çok az etkilendi, dün öğle saatlerinden itibaren santral tekrar çalıştırıldı ve aradan 24 saat geçmeden üretimine başladı” dedi.

SANTRALLERE 3 KADEMELİ KORUMA PLANI

Çelik: “Termik santralin bir diğer ünitesi olan Yeniköy Termik Santrali. Bu santral tamamen orman bölgesi içinde kalıyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin ekipleri ile birlikte, Azeri kardeşlerimiz, İstanbul Havalimanı yangın birimi gibi birçok ekip burada. Termik santral çevresinde 150-200 metre geniş bir alan açıklığı var, bu alanda gerekli tedbirler alındı, yangın önleyici köpük uygulaması yapıldı, ayrıca tüm tedbirlere rağmen yangının termik santrale ulaşması durumu göz önüne alınarak, tedbiren 4 Ağustos Çarşamba günü 18:30 itibarıyla termik santralin Yeniköy kısmı üretime ara vermiş bulunuyor. 3 kademeli bir koruma planı yapıldı” dedi.

YANGINA KARŞI AZAMİ DERECEDE TEDBİR ALMAK GEREKİYOR

Çelik: “Tabi şunu da unutmamak gerekiyor; yangın, maalesef insanın hükmedebileceği bir şey değil, bizim yapabileceğimiz ise azami derecede tedbirlerimizi almak” dedi.

BAKANLAR VE BAKANLIK BÜROKRATLARI SÜREKLİ OLARAK SAHADALAR

Çelik: “Özellikle dünden itibaren, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Fatih Dönmez’in, devamlı şekilde Kemerköy ve Yeniköy Termik Santralleri’nde bulunduğunu ve çalışmalara nezaret ettiğini belirtmek isterim.

Keza, İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ile Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli, termik santralleri günde 1-2 defa ziyaret etmekteler ve buralarda koordinasyon toplantıları yapılmakta” dedi.

TERMİK SANTRALLERDEKİ YANGINLAR SEBEBİYLE, DOĞAYA KARŞI SANTRAL KAYNAKLI BİR UNSUR BULUNMUYOR

Çelik: “4 Ağustos Çarşamba günü çıkan yangın sonrasında, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcımız Mehmet Emin Birpınar Hocamız, Bakanlık Genel Müdürleri ile birlikte alana gelip, uzmanlar ile birlikte incelemelerde bulundular, iki termik santraldeki yangınların çevreye etkileri konusunda yapılan incelemeler neticesinde çevreye zararlı bir unsur tespit edilmedi. Ayrıca ileriye dönük olarak alınması gereken tedbirler gözden geçirildi” dedi.

SOKAK AĞZIYLA KONUŞUP, YANGINA KÖRÜKLE GİDİYORLAR

Çelik: “Burada acı olan; Genel Başkan Yardımcısı düzeyinde bir Milletvekilinin sokak ağzıyla konuşup,tabiri caizse yangına körükle gitmesi” dedi.



NÜKLEER BAŞKA ŞEY, TERMİK BAŞKA ŞEY

Çelik: “Nükleer santral başka şey, termik santral başka şey. Her ikisinin kendine ait koruma ve çalışma prosedürleri var. Sayın Ahmet Akın, bunu bilmiyor olamaz” dedi.

VATANDAŞI KORKUTMAYA, PANİĞE SEVK EDİYOR, FELAKET TELLALLIĞI YAPIYOR

Çelik, sözlerine devam ederek: “Yaptığı; bilerek vatandaşı korkutmaya, paniğe sevk etmek ve bundan siyasi çıkar elde etmeye çalışmaktır. Yaptığı felaket tellallığıdır, başka hiçbir şey değil. “Şöyle olsaydı, böyle olsaydı” deyip, bu şekilde bir açıklama yapılmaz” dedi.

MESNETSİZ SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARINI DOĞRU KABUL EDİP, DEĞERLENDİRMELERDE BULUNMUŞ

Çelik: “Başta da belirttiğim gibi 3 Ağustos Salı gününden beri bu bölgede çalışıyorum, Sayın Ahmet Akın gelmiş, uzaktan bakmış, kendine göre, bazı sosyal medya çevrelerinde paylaşılan mesnetsiz iddiaları doğru kabul edip, o doğrultuda değerlendirmede bulunmuş, çünkü işine böyle geliyor” dedi.

FELAKETTEN MEDET UMAN BU ZİHNİYETİ KINIYORUM, BUNLARA ÜLKE TESLİM EDİLİR Mİ?

Çelik: “Felaketten medet uman bu zihniyeti kınıyorum. Bir de bu zihniyet sahiplerinin, ülkeyi yönetmeye talip olduklarını düşününce! Bunlara ülke teslim edilir mi? Bunlara ülke yönettirilir mi? Halkımızın takdirine bırakıyorum…” dedi.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160