CHP Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı Yeniden Aday

CHP İl Başkanı Erden Köybaşı, 24 Eylül'de gerçekleştirilecek olan CHP Balıkesir İl Başkanlığı 38'inci Kongresi öncesinde basın toplantısı düzenledi ve adaylığını resmi olarak açıkladı.

CHP Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı Yeniden Aday

Partinin 100. Yılı:
CHP İl Başkanı Erden Köybaşı, partinin kuruluşunun 100. yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnetle andı. Köybaşı, partisinin Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu olduğunu vurgulayarak, "CHP, kuruluşundan bu yana Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığının ve bayrağımızın yılmaz bekçisidir," dedi.

CHP'nin Önemi:
Cumhuriyet Halk Partisi'nin ülkemizde laiklik, çağdaşlık, hak ve hukukun koruyucusu olduğunu belirten Köybaşı, "Atatürk devrim ve ilkelerinin yaşamda varlığını sürdürebilmesinin teminatı CHP ve CHP'lilerdir," şeklinde konuştu.

Türkiye'deki Tedirgin Durum:
Ülkede yaşanan tedirginlikten bahseden Köybaşı, yurttaşların korku ve umutsuzlukla yaşadığını ifade etti. Her yeni güne "bugün ne olacak" endişesiyle başlandığını belirtti.

Ekonomik Sorunlar:
Ülkedeki ekonomik zorlukları dile getiren Köybaşı, çiftçiden esnafa, işçiden emekliye kadar her kesimin ağır zamlar altında ezildiğini, 14-28 Mayıs seçimlerinin ardından yurttaşların rasyonel politikalarla daha da zor duruma düştüğünü vurguladı.

AKP Genel Başkanının Açıklamaları:
AKP Genel Başkanının ekonomik sıkıntıların "psikolojik" olduğunu belirten açıklamalarını eleştiren Köybaşı, iktidarın yurttaşların sorunlarından uzak olduğunu ve aklıyla alay ettiğini ifade etti.

2024 Yerel Seçim Hedefleri

Köybaşı, 2024 yerel seçimlerinde Büyükşehir Belediyesi'ni kazanacaklarına inandığını belirtti. Mevcut CHP'li belediye sayısını artırma hedeflerini de ifade eden Köybaşı, partinin yüzüncü yılında yerel seçimlerin özel bir anlam taşıdığına vurgu yaptı.

Madımak Katliamı ve Adalet Arayışı

Geçtiğimiz haftalarda Madımak katliamı davasının zaman aşımı nedeniyle düşürülmesini de değerlendiren Köybaşı, "İnsanlık suçunda zaman aşımı olmaz" diyerek mevcut iktidarı eleştirdi.
Parti İlkeleri ve Birlik Mesajı
Tüm ilçelerde kongre süreçlerini tamamladıklarını belirten Köybaşı, "Parti içindeki kırgınlık, küskünlük ve bölünmenin son bulması için buradayız" dedi. CHP'nin kurumsal kimliğine, tarihine ve geleneklerine sahip çıkmanın her partilinin görevi olduğunu ifade etti.

Başarıya Olan İnanç

Köybaşı, örgütlerin dinamik, hedef odaklı ve hızlı hareket edebilmesi gerektiğine değinerek, bu yolda tüm partililerin desteğini beklediklerini söyledi. Yerelde iktidar olmanın genel iktidarı getireceğine inandığını ve Balıkesir'in sosyal demokrat belediyecilikle tanışacağına olan inancını dile getirdi.

Köybaşı, basın toplantısını "Hepinize katılımızdan dolayı çok teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum" sözleriyle tamamladı.

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER