CHP'li Sarı :"Nereye gitsem sudan şikayet var"

CHP'li Sarı :"Nereye gitsem sudan şikayet var"

 

  • Balıkesir ve ilçelerinin su çilesine çözüm bulunması için AKP’li Büyükşehir Belediyesi’ne sık sık çağrıda bulunan CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı “Hangi ilçemize hangi mahallemize gitsem, sudan şikayet var! AKP’li kadrolar sadece mazeret üretiyorlar. Sorumluluğu da muhalefete yıkıyorlar. AKP’lilerin attıkları ‘kazandık’ naraları, Balıkesirlinin su çilesine derman olmuyor. Anlaşılıyor ki AKP zihniyeti Büyükşehir’den gitmeden bu sorun çözülmez!” dedi.
  • Altıeylül Kozören, Edremit Darsofa, Ayvalık ve son olarak da Erdek’te gerçekleştirdiği ziyaretlerde vatandaşların yaşadığı su çilesini gözler önüne seren CHP’li Milletvekili Serkan Sarı, “En temel yaşam hakkı olan suyu sağlayamayan bir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz bu sorunu çözmemiş, çözememiş, tek yaptığı bu sorunun üstünü kapatmak olmuş” dedi.

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı Balıkesir ve ilçelerinde vatandaşların yaşadığı su çilesini gündeme getirmeye devam ediyor. Altıeylül ilçesi kırsalındaki Kozören Mahallesi’ne yerinde inceleme yaptıktan sonra 8 aydır BASKİ ve DSİ’den bir yanıt alamayan ve mahalle sakinlerinin isyanını ortaya koyan CHP’li Serkan Sarı, il genelinde gerçekleştirdiği ziyaretlerde su çilesi ile ilgili şikayetler almaya devam ediyor.

CHP’li Serkan Sarı, vatandaşların sularının kesik olması nedeniyle tankerle su dağıtımı yapıldığı Edremit Darsofa mahallesinde yaptığı açıklamada mahallenin bütün evlerinin susuz olduğunu söyledi. Sarı, “Belediyenin tankerle su taşıyor. Taşıma suyla değirmen döndürmeye çalışıyorlar. Evde çocuklar duş alamıyor. Vatandaşlar temizlik ihtiyaçlarını gideremiyor, temel ihtiyaçlarını çözemiyor. Bunun sorumlusu olan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve BASKİ bu devirde bu mahalleyi yüzlerce binlerce insanı susuz bırakıyor” diye konuştu.

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı Ayvalık’ta da su sorununa dikkat çekti  ve soruna çözüm bulması için Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’a çağrıda bulundu. Aylardır Ayvalıklıların sorunlarını, isyanını duyurmaya çalıştığı belirten CHP’li Serkan Sarı Ayvalık BASKİ önünde yaptığı açıklamada “Ayvalık Türkiye’nin ve Balıkesir’in dünyaya açılan bir penceresi. Marka olmuş bir şehirde susuzluk sorunu yaşanıyor. Ayvalık, Balıkesir’in misafir odası ama misafirlerin içecek suyu yok!” dedi.

Erdek’te de yaptığı incelemelerde çeşmelerden akan çamurlu su şikayetlerini şikayetleri değerlendiren CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, şöyle konuştu:

“Bir yıldan beri süregelen, bir çok kapı çalınmış olmasına rağmen cevap alınamayan, vatandaşımızın artık çaresiz kaldığı bir noktaya düştüğü bir süreç yaşanıyor. En temel yaşam hakkı olan suyu sağlayamayan bir büyükşehir belediyesi, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, BASKİ Genel Müdürlüğü ve iktidarın temsilcileri, AKP’nin kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan hiç kimse bu konunun çözümü için bir adım dahi atmamış, atamamış, atmak istememiş. Tek yaptığı üstünü kapatmak olmuş.”

 

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER