Diyanet-Sen Balıkesir Şube Başkanı Mehmet Akif Gerboğa Güven tazeledi

Diyanet-Sen Balıkesir Şube Başkanı Mehmet Akif Gerboğa Güven tazeledi

Diyanet-Sen Balıkesir Şubesinin 7. Olağan Genel Kurulu şölen havasında Tuna Plaza'da gerçekleştirildi.

 Büyükşehir Belediye Başkan Vekili  Mehmet Birol Şahin, Genel Başkan Yardımcıları İrfan Kaşıkçıoğlu, Cebrail Yakışır, önceki dönem Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Bahadır, Diğer illerden gelen Şube Başkanları Zeki Saykılı, Kemal Göleç, Memur-Sen Başkan Vekili Prof. Dr. İbrahim Aydın, Sağlık-Sen Şube Başkanı Nihat Erzi, Enerji-Bir-Sen Şube Başkanı İsmail Kınaş, Ulaştırma Memur-Sen Şube Başkan Vekili Veysel Yavuz, ilçe başkanları, kadın kolları, delegasyonun katıldığı kongrede Mehmet Akif Gerboğa delege oylarının tamamını alarak yeniden şube başkanı seçildi.

Balıkesir Şube Başkanı Gerboğa konuşmalarında; "Erdemliler hareketiyle filizlenen sendika bugün Anadolu’yu kuşatan ulu bir çınar haline gelmiştir. Etki alanı geniş bir coğrafyaya ulaşmıştır. Yaptığımız başarılı çalışmalardan aldığımız güçle hizmeti devam ettireceğiz. 90 binlere ulaşan üye sayısı ve yüzlerce kazanımla ülkemizin en önemli sivil toplum kuruluşlarından birisi olmayı başardık. Din Görevlilerinin bu güne kadar elde ettiği tüm kazanımların altında Diyanet-Sen'in alınteri ve imzası vardır. Bize güvenen, bize inanan, bizimle yol yürüyen dostlarımıza gönülden teşekkür ediyoruz." İfadelerini kullandı.

Kongrenin divan Başkanlığını yapan İrfan Kaşıkçıoğlu; "Bu millet ve bu ümmet için depremlere, sel felaketlerine, orman yangınlarına, savaşlara milyonlarca lira yardım yapan Diyanet-Sen, sadece sosyal haklar anlamında değil, tüm mazlum ve mağdurlara el uzatmaktadır. Üyesine hem maddi hem manevi kazanç sağlamaktadır. Son kazanımlarımızdan 3600 ek gösterge ve 4b sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi devrim niteliğinde kazanımlarımızdandır. Fakat 3600 ek göstergeden müktesebi olan Genel İdare ve yardımcı Hizmetlerin yararlanamaması kurum içinde çalışma barışını bozmaktadır. Bir an önce meclis çalışması yapılarak Diyanet İşleri Başkanlığı çalışanlarından müktesebi olanlarında 3600 ek göstergeden yararlanması sağlanmalıdır." Dedi. Maaş promosyonlarında yaşanan sorunlara da değinen Kaşıkçıoğlu; "100 bin üye hedefiyle onurlu yürüyüşümüz daima sürecektir." Sözleriyle konuşmalarını tamamladı.
Diyanet-Sen’in yetkili olduğu dönemin din görevlilerinin altın çağı olduğunu belirten Genel başkan yardımcısı Cebrail Yakışır “Ücretlerin iyileştirilmesinden, boş kadroların doldurulmasına, Fahri ve vekillerin kadroya alınmasından ek ders ücretlerine, bayram mesailerinden yatılı Kur’an kurslarının iaşe ve ibade giderlerinin genel bütçeden karşılanmasına, ilahiyat önlisans diplomalarındaki şerhlerin kaldırılmasından teşkilat yasamızın çıkarılmasına, Ramazan ayında fazla çalışma ücreti alınmasından Kuran Kursu Öğreticilerine kayıt döneminde ek ders ücreti ödenmesine kadar burada sayıp da vaktinizi almak istemediğim birçok kazanımda Diyanet-Sen’in imzası vardır” ifadelerine yer verdi.
Memur-Sen Balıkesir Başkan Vekili Prof. Dr. İbrahim Aydın; "Çocukluğunda ne olmak istersin dediklerinde, İmam olacağım derdim. Mesleğiniz benim için gıpta edilecek bir meslektir. Sizler milli ve manevi değerlerine saygılı, ahlaklı nesiller yetişmesinde öncülersiniz. Sorumluluğunuz büyük, sizlere büyük görevler düşüyor. Allah korkusuyla, vatan sevdasıyla yetişen gençler büyük Türkiye'yi oluşturacak gençlerdir." İfadelerine yer verdi.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili olarak kongreye katılan Mehmet Birol Şahin; " Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Yücel Yılmaz başkanımız önderliğinde, seçimlerde halkımızın karşısına geçip,” BALIKESİR'E SÖZÜMÜZ VAR” diyerek söz vermiştik. Sözlerimizi yerine getiriyoruz. Sözümüzden fazlasını yerine getirmek için de var gücümüzle mücadele ediyoruz. Şehrin her yerini modern parklar ve meydanlarla donatmaya, yaşanabilir merkezler oluşturmaya, çiftçilere, esnaf ve sanatkârlara, tacir ve sanayicilere, işçi, memur, kadın ve engellilere götürülecek hizmetleri onlarla birlikte planlamaya, Balıkesir' i insan dostu, çevre dostu ve sosyal planda büyük bir aileye dönüştürmeye ve şehri Türkiye’de ve dünyada örnek bir şehir yapmaya, hızlı, öncü, örnek ve sosyal bir belediye kurmaya, Şehri maddi ve manevi planda da imar etmeye,7 gün 24 saat halkın hizmetinde olmaya ve belediyeyi halkla birlikte yönetmeye devam ediyoruz. Kongrenizin hayırlara vesile olmasını diliyor,  daima yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyoruz." Sözleriyle konuşmalarını tamamladı.

Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2022, 14:10

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER