Edremit CHP'den 30 Ağustos Zafer Bayramı açıklaması

Edremit CHP'den 30 Ağustos Zafer Bayramı açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi Edremit ilçe Başkanlığımızca, 100.Yılında 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle İlçe Başkanı Deniz Onur Özcan, açıklamada bulundu.  

"Emperyalizme karşı direnen bir halkın destanı haline dönüşen 30 Ağustos 1922 Zaferi bizim için; tam bağımsızlığımızın, birlik, beraberlik  ve kardeşliğimizin yaratıcısı olmuştur. Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde ulusumuz, dünya tarihinin en büyük kahramanlık destanlarından birini yazarak, işgal güçlerini yurttan kovarak, emperyalizme karşı büyük bir zafer kazanmıştır. Mustafa Kemal Atatürk' ün Samsun' a çıkışıyla ilk adımı atılan Kurtuluş Savaşı,  Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Savaşları sonunda zaferle taçlanmıştır. 30Ağustos Zaferi ile tarihimizin akışı değişmiş; tam bağımsız, demokratik ve laik Türkiye Cumhuriyeti' nin temelleri atılmıştır. Emperyalizme karşı verilen bu mücadelenin sonucunda; bağımsız, laik, demokratik ve eşir yurttaşlık üzerine kurulacak Cumhuriyetin habercisi olan zaferdir 30  Ağustos. Sadece bizim için değil, ezilmiş, sömürülmüş tüm dünya halklarının umududur 30 Ağustos.Tüm mazlum ulusların, hatta tüm insanlığın, özgürlüğe, kurtuluşa, başı dik ve onuruyla yaşama kararlılığına yönelişinin ve bu doğrultuda atılmış tarihi bir adımın bayramıdır 30 Ağustos. 
Bu zaferle, tarihin hiçbir döneminde esareti kabul etmeyen ve şartlar ne olursa olsun bağımsızlığından, vatanın bölünmez bütünlüğünden, milli ve manevi değerlerinden asla vazgeçmeyen bir millet olduğumuzun farkındayız. 
30 Ağustos Zaferi, Ulusumuzun tüm imkansızlıklara karşı verdiği bağımsızlık mücadelesidir.
Mustafa Kemal Atatürk, bağımsızlığa olan inancını şu sözlerle dile getirmiştir. " Bir memleketi ele geçirip işgal etmek, o memleketlerin sahiplerine hükmetmek için yeterli değildir. Bir milletin ruhu baskı altına alınmadıkça, bir milletin kararlılığı ve iradesi kırılmadıkça, o millete hükmetmenin imkanı yoktur." 
Tarihi olayları yaşandığı dönemin koşulları içinde değerlendirmek ancak tarih bilincine sahip olmakla mümkündür. Olumsuz bir çok etkenin varlığına rağmen zor şartlarda gerçekleşen Kurtuluş Savaşı ve sonucunda kazanılan zafer, Türkiye Cumhuriyeti' nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları ile ona inanmış bir milletin bağımsızlık destanıdır. Bu millet, vatanın bütünlüğü ve bağımsızlığı, milletin özgürlüğü ve güvenliği söz konusu olduğunda nasıl hareket edeceğini, birlik ve beraberlik ruhunun değerini yaşayarak, bedeller ödeyerek öğrendi ve ilelebet bekçiliğini yapmaya söz vermiştir. 

Emperyalist devletlerin bugün dahi siyasi, mali, iktisadi, adli, askerî ve kültürel olarak kuşatma isteği ve girişimleri sürmektedir. İçeriden ve dışarıdan gelebilecek her türlü tehlikeye karşı; ulusumuzun her bir ferdi laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti' nin tam bağımsızlığını, Atatürk ilke ve devrimlerini koruma ve savunma kararlılığında olmalıdır. 
Ülkemizin bağımsızlığını amaç edinen, başka hiçbir ulusun aleyhinde olmayan barış yolu, her zaman ilkemiz olacaktır. 
Anadolu topraklarındaki işgale son veren, bağımsızlık mücadelemizin en büyük zaferi olan Başkomutanlık Meydan Muharebesi' nin 100.yılını ve 30 Ağustos Zafer Bayramı' nı coşkuyla kutluyor, bu zaferin mimarı olan Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarını saygıyla anıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle bir kez daha 30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutluyor, hepinize saygılar sunuyorum."

Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2022, 21:00

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER