Edremit CHP İlçe Teşkilatı "Sıra zeytinimizde"

Edremit CHP İlçe Teşkilatı "Sıra zeytinimizde"

Cumhuriyet Halk Partisi Edremit İlçe Başkanlığı yeni zeytin tasarı ile ilgili  açıklamada bulundu. Açıklamada "100 yıllardır bölgemizin başlıca geçim kaynaklarından olan zeytincilik, Zeytinliklerin Maden alanlarına açılması yönünde yönetmelik yayınlanmasıyla bir kez daha mevcut hükümet tarafından tehdit altına girmiştir. 
Yönetmelikle elektrik üretimi için yürütülen madencilik faaliyetlerinin tapuda zeytinlik olarak kayıtlı alanlara denk gelmesi durumunda zeytin ağaçlarının taşınması hükmü getirildi. İstanbul havalimanın yapım aşamasında da ağaçların taşınacağı hükmü yer almaktaydı fakat taşınamayacağına karar verilerek taşıma işleminden vazgeçildiği gibi zeytinliklerin de taşınmasından vazgeçilecektir. Biz bu zihniyeti iyi biliriz.
Zeytinlikler oldukları yerde zeytinliktir.
Ağaçları ve ekosistemi taşıyamazsınız.

Bu yönetmeliğin yürürlüğe girmesiyle zaten sıkıntı yaşayan zeytincimiz, rantlar ve kömür maden ocaklarıyla daha büyük sorunlarla karşılacaktır. Tarımda dışa bağımlılığımıza bir de zeytini ekleyecek bu uygulamadan, Zeytine ve tarıma düşman politikalardan derhal vazgeçilmesi gerekmektedir. 

1939 yılında çıkarılan Zeytin yasasını değiştirmek isteyen AKP hükümeti birkaç kez yasayı değiştirmek için teşebbüste bulundu ancak CHP Milletvekillerinin ve  halkın tepkisi ile geri çekmek zorunda kaldı. Şimdi Yasa ile korunan ZEYTİNLİKLERİMİZ Cumhurbaşkanlığı Karnamesi ile değil de yönetmeliklerle değiştirilmek isteniyor. Diğerlerinde olduğu gibi bu yönetmelikte de CHP ve halk gerekeni yapacaktır.

Mevcut hükümet herşeyi kendilerine hak gördüler. Cumhuriyet kazanımlarımızı yağmacılar gibi talan ettiler.
Talan demokraside 
talan hukukta
Talan özgürlükte
Talan  doğamızda, çevremizde 
Sıra zeytinimizde" dendi.

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER