Edremit'te bir araya gelen sanatçılar, endemik bitkileri tuvallere aktaracaklar

Akademik sanatçılar, dünyada sadece Türkiye'de Kazdağları'nda bulunan 32 çeşit endemik bitkinin yok olmamasına dikkat çekmek amacıyla bu bitkileri çalıştay içerisinde tuvallere aktaracaklar.

Edremit'te bir araya gelen sanatçılar, endemik bitkileri tuvallere aktaracaklar

Ülkemizin yetiştirdiği (Aralarında rektörlük, dekanlık yapmış olan üniversite hocaları) resim sanatının önde gelen 7 değerli ismi altın fırçalarıyla Edremit’e geldi.

Haşmet Demirbil, yaptığı açıklamada, “1 Haziran- 4 Haziran tarihleri arasında Altınoluk Anfora Butik Otel bahçesi ve sanat setlerinde gerçekleştirilen, ‘Bin Pınarlı İda'nın Sessiz Çığlığı” mottolu çalıştayda İda’nın tükenmeye yüz tutmuş endemik bitkileri sanatçılarımız tuvallere yansıtacaklar. Tartışmanın cevabı burada vücut bulacak. Sanatın evrensel dili ve duyarlılığını tuvallere aktaracaklar.

Süregelen bu tartışmanın cevabı burada vücut bulacak. Sanatın evrensel dili ve duyarlılığı iler İda’nın çığlığını tuvallere aktaracaklar. Bu çalıştay ‘Binbir Pınarlı İda’ya bir saygı duruşudur.

Bu önemli projeye büyük heyecan duyarak seve seve katılan Ali Düzgün, Alp Bartu, Bahattin Odabaşı, Hasan Çağlayan, Murat Külcüoğlu, Rüzgar Fidan ve Zuhal Arda hocalarımıza sonsuz teşekkür ve saygılarımızı sunuyoruz”

Çalıştay içerisinde 32 adet endemik bitkinin Türkiye için çok değerli olduğu, bu bitkilerin yapılacak olan tuvallerinin ise resmi kurumlara hediye edileceği öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2024, 19:13

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER