Edremitli Hayırseverden Eğitime Destek

Edremitli Hayırseverden Eğitime Destek

Edremit İlçesi Hamidiye Mahallesinde hayırsever Kafkas İnşaat Şirketi tarafından yapılacak 14 derslikli okul için protokol imza töreni gerçekleştirildi. 

Protokol İmza Törenine Vali Hasan Şıldak’ın yanı sıra Edremit Kaymakamı Turgay Ünsal, Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, Kafkas İnşaat Şirketini temsilen Ali Kemal Çelik katıldı. 

Hayırseverler tarafından Edremit İlçesine çok anlamlı yatırımlar yapıldığını belirten Şıldak, “Ali Çelik İlkokulu” adı verilerek yapılacak okulun İlçeye hayırlı olmasını diledi. İl genelinde hayırseverler tarafından yapımı devam eden 10 okul bulunduğunu dile getiren Vali Şıldak, bu okullardan 4’ünün Edremit İlçesinde bulunduğunu ifade etti. Eğitime sağlanan katkılardan dolayı tüm hayırseverlere teşekkür eden Şıldak, “Bu tür hamleler eğitim faaliyetlerini sürdüren okullarımıza bir enerji takviyesi oluyor. Devletimiz yüksek bir performansla okulları yeniliyor. Bütün okullarımız deprem testinden geçti, bu çok önemli bir karardı. Birinci derece deprem bölgesinde bulunan Balıkesir'de böylesine ciddi bir karar zamanında alındı. Birçoğu için yıkım kararı alınarak yeniden yapım süreçleri başlatıldı. Çalışmalar sonucunda okullarımızı Eylül ayı içerisinde yeni eğitim-öğretim dönemine hazır hale getirmiş olacağız.” diye konuştu.

Balıkesir’de Eğitim BİGEP ile Şahlandı

Yeni eğitim konseptinde atölye çalışmaları yürütüldüğünü belirten Şıldak, “Yenilikçi eğitim metotları kapsamında tasarım beceri atölyelerimiz oluyor. Yürüttüğümüz BİGEP projesi de hem akademik başarıyı, hem proje üretimini, hem de tasarım beceri atölyeleri kazandırmayı içeren güçlü bir projeydi. Bu konuda okullarımız bünyesinde bazı sınıfların tasarım beceri atölyesine, kütüphaneye dönüştürülmesi ve anaokulundan lise düzeyine kadar farklı atölyelerin oluşturulması için çalışmalar yapıldı. İlimizde bu yıl eğitim şahlandı diyebiliriz. 100'ün üzerinde atölye tamamlandı. 50 civarında devam eden atölye çalışmamız var. Bu atölyelerin yapımında çoğunlukla hayırseverlerimizin ve iş insanlarımızın desteğini aldık. Ben bu anlamda tüm hayırseverlerimize çok teşekkür ediyorum. BİGEP Projesi önümüzdeki eğitim-öğretim yılında çok daha verimli bir süreç ile devam edecek.” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160