Edremit'te gasp, uyuşturucu ve tecavüz çetesine polis operasyonu

Edremit'te gasp, uyuşturucu ve tecavüz çetesine polis operasyonu

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Edremit'te yürütülen planlı çalışma kapsamında;
 
Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal veya Ticareti ve Silah Ticareti başta olmak üzere suç işlemek amacıyla kurulan örgütün lideri ve üyelerinden oluşan kişiler tespit edilerek bununla ilgili operasyonda, örgüt liderinin talimatları doğrultusunda örgüt yöneticileri ve üyeleri tarafından liderin de dahil olduğu “Yağma, Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma, Eziyet, Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti, Kasten Yaralama, Cinsel Saldırı, Tehdit, Hakaret ve 6136 SKM” suçlarının işlendiğine ilişkin tespitler yapılmıştır. 
 
Çalışma kapsamında şüpheli 5 şahıs daha önce çeşitli tarihlerde tutuklanarak cezaevine teslim edilmiş olup yapılan ara yakalamalarda;
 
12 adet tabanca
17 adet şarjör
182 adet tabanca fişeği
13 gr esrar
13 gram metamfetamin ele geçirilmiştir. 
Planlı faaliyet kapsamında 13.12.2022 tarihinde düzenlenen eş zamanlı operasyon ile aranan 10 şahıstan 7’si yakalanarak gözaltına alınmış olup 12 adreste yapılan aramalarda;
 
2 adet tabanca
4 adet Şarjör
35 adet Fişek
4,2 gram Esrar
15 adet Sentetik Ecza Hap
6 adet Tüfek
4 adet tüfek Şarjörü
74 adet Tüfek Kartuşu
7 adet Cep Telefonu ve Sim Kartları ele geçirilmiştir. 
Yakalanan şüpheliler hakkında başlatılan adli soruşturma devam etmektedir. Firari 3 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürdürülmektedir. 
 
İlimizde başta örgütlü suçlar olmak üzere vatandaşlarımızın huzur ve esenliğini bozan, toplumun güven duygusunu zayıflatan her tür suç ve suç unsuruna karşı yürütülen kararlı mücadele devam etmektedir. Emniyet, Jandarma ve Sahil Güvenlik birimlerimiz koordinasyon içerisinde vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması konusunda en titiz şekilde çalışmalarını sürdürmektedir. 
 

Güncelleme Tarihi: 21 Aralık 2022, 15:21

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER