Engelliler Haftası Coşkuyla Kutlandı

Engelliler Haftası Coşkuyla Kutlandı

Engelliler Haftası Coşkuyla Kutlandı

Vali İsmail Ustaoğlu, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla özel eğitim okullarında eğitim gören öğrenciler tarafından hazırlanan programa katıldı.

Vali Ustaoğlu engelli bireylere yönelik toplumsal farkındalığı arttırmak amacıyla Avlu Kongre Merkezi’nde düzenlenen program öncesinde özel eğitim okulları tarafından hazırlanan sergiyi de gezdi. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda; şiirler okuyan, dans ve ritim gösterileri yapan, şarkılar söyleyen özel eğitim öğrencileri izleyenlere eğlenceli anlar yaşattı. 

Ustaoğlu, “Başarının Anahtarının İnanmak”

Vali İsmail Ustaoğlu programda yaptığı konuşmada, başarının anahtarının inanmak olduğunu söyledi. Ustaoğlu, “Başarılarıyla bizleri gururlandıran, azim ve kararlılıklarıyla hepimize ilham kaynağı olan engelli kardeşlerimiz buna en güzel örnektir. Bu inançları ile bizleri gururlandıran siz güzel insanlarla bir araya gelmekten büyük bir mutluluk duyuyorum. Engelliler haftasının tüm dünyada bir farkındalık ve güçlü bir bilinç oluşturmasını temenni ediyorum.” diye konuştu. 

Ustaoğlu, “Sergiledikleri Mücadeleler Takdire Şayandır”

Hayatın tüm alanlarında yer alarak toplumun ayrılmaz bir parçası olduklarını gösteren engelli bireylerin, birçok alanda elde ettikleri başarılarıyla gurur kaynağı olduğunu dile getiren Ustaoğlu, “Doğru eğitim programları ve sosyalleşme desteği ile engelli vatandaşlarımızın pek çok başarının altında imzasının olduğunu görmekteyiz. Sanattan spora, siyasetten eğitime, sivil toplumdan iş dünyasına hayatın her alanında başarı hikâyesi yazan bireylerimiz var. Bu ayrı bir övünç kaynağıdır. Sergiledikleri mücadeleler takdire şayandır. Bu çerçevede tüm zorluklara rağmen yılmadan, yorulmadan inancını, heyecanı kaybetmeden büyük motivasyonla mücadele eden tüm vatandaşlarımıza ayrıca saygı duyuyoruz.” şeklinde ifade etti. 

Ustaoğlu, “Engelsiz Bir Yaşamı Sevgi İle Hep Birlikte İnşa Edeceğiz”

Engelli bireylerin hayatın her alanına katılım sağlaması, üretebilmesi, yeni eserler ortaya koyabilmesi, yeteneklerini sergileyebilecekleri alanlarda var olabilmeleri için çalışmaların hassasiyetle devam edeceğini vurgulayan Vali Ustaoğlu, “Engelli vatandaşlarımızın da diğer vatandaşlarımız gibi kamu ve özel sektörün tüm imkânlarına “engelsiz” bir biçimde ulaşabilmesi için sürdürülebilir politikalar üretmek, sosyal yaşama katılımlarını güçlü bir şekilde desteklemek ve birlikte hareket edebilmek, her zaman temel amaçlarımız arasında yer almıştır. Kendi kültürel ve değer yargılarımızın tavsiye ettiği kardeşlik, dayanışma değerleri de bunu öngörmektedir. Nasıl ki tohum toprağın bağrına emanetse, engelli bireylerimiz de bizlere emanettir. Engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak, onları güçlendirecek, onlara destek olacak projeleri geliştirmek de bizler için önemli bir görev, önemli bir sorumluluktur. Devlet olarak, bu anlamda sorumluluğumuzu en güçlü şekilde hissetmekle birlikte sivil toplumun, özel sektörün bu anlamda tüm kurum ve bireylerin eşgüdüm taşıması gerekiyor. Sevgi ve dayanışma ile engelsiz bir yaşamı hep birlikte inşa edeceğiz.” diye belirtti. 

Konuşmasının sonunda vatandaşlara seslenen Ustaoğlu, “Engelli bireylere yardımcı ve destek olmaya, onların sorunlarını adeta kendi sorunları bilerek üzerlerine düşen görevleri yerine getirmeye çağırıyor, kararlı duruşları ve çabalarıyla hepimize örnek olan engelli kardeşlerimizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum.” dedi.

(Hidayet Hayat)

Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2024, 15:23

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER