Engelliler Haftasında Coşkulu Etkinlik

Vali Hasan Şıldak, Eşi Fatma Nur Şıldak ile birlikte 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla özel eğitim okullarında eğitim gören engelli öğrenciler tarafından hazırlanan programa katıldı.

Engelliler Haftasında Coşkulu Etkinlik

Vali Şıldak engelli bireylere yönelik toplumsal farkındalığı arttırmak amacıyla Avlu Kongre Merkezi’nde düzenlenen program öncesinde özel eğitim okulları tarafından hazırlanan sergiyi gezdi. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program Nuran Oğuz Özel Eğitim Anaokulu, Şehit Uzm.Çvş. Davut Armağan Keskin Özel Eğitim Anaokulu, Sevgi Özel Eğitim Uygulama Okulu, Fridevs Hattatoğlu Özel Eğitim Meslek Okulu, İl Özel İdaresi Özel Eğitim Meslek Okulu ve Umut Özel Eğitim Okulu tarafından düzenlenen etkinliklerin tanıtıldığı sunum yapıldı. 

Program boyunca şiirler okuyan, dans ve ritim gösterileri yapan, şarkılar söyleyen özel eğitim öğrencileri salonu dolduran izleyicilere keyif dolu anlar yaşattı. Büyük alkış alan programda geçtiğimiz anneler günü dolayısıyla engelli bireylerin fedakar annelerine çiçek ve hediye takdim edildi. 

Fridevs Hattatoğlu Özel Eğitim Meslek Okulu ve T.C. Ziraat Bankası Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinden oluşan koronun söylediği şarkılarla salonda coşku dolu anlar yaşandı. 

Vali Şıldak, fedakarca çalışan ve programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek, gösterilerin hazırlanmasında görevli öğretmenlere Başarı Belgesi takdim edeceğini söyledi. 

Şıldak programda yaptığı konuşmada, “Bu güzel programda sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyorum. Engelli bireylerimizin donanımlarını geliştirebilmeleri ve kazanım elde edebilmeleri için evlerimizde, okullarımızda büyük bir mücadele veriyorsunuz. Bu hafta vesilesi ile engelli bireylerimiz olan özel insanlarımızın yakınlarına da toplumun farkındalığı güçleniyor. Yaşadıkları zorluklar ve bir o kadar da fedakarca yaptıkları çabalarla onları hayata hazırlarken, hayata tutunmalarını sağlamak adına yaşadıkları her an, aldıkları her nefes onlar için bir hediyedir. Çünkü zoru başarmak her alanda olduğu gibi bu alanda da güç ama en kutsal olandır. Allah hepimizi yaratırken belli özelliklerle dünyaya getirdi. Elbette ki eksik olan yanlarımız var. Ama biz bunları göremiyoruz. Hiçbirimizin mükemmel olma şartlarını sağlayamadığımız bir gerçektir. Fakat tıbbın, bilimin, psikolojinin tanımlamasıyla engelli olarak tanımladığımız insanlarımıza devlet sonuna kadar sahip çıkıyor. Her zaman ifade ettiğimiz gibi devletimizin bütün kurumları, sosyal devlet olmanın gerektirdiği kucaklayıcılık ve kapsayıcılıkla bugün Türkiye Cumhuriyeti'nde hepimizin gurur duyması gereken, iftihar etmesi gereken bir seviyeyle karşı karşıyayız. Ben burada bir kez daha hükümetimizdeki bütün bakanlıklarımıza sonsuz teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı. 

Engelleri Kaldıran Yeni Yatırımlar 

Balıkesir’de engellilere yönelik daha önce yapılmamış çalışmaların son dönemde temellerinin atıldığını dile getiren Vali Şıldak, "Çalışmalarımızdan biri benim de çok önemsediğim ve büyük çaba gösterdiğim İlimizde bunun gerçekleşmesi için emek verdiğimiz bir gelişme olan Engelsiz Gençlik Merkezi'dir. Türkiye'de sınırlı sayıda bulunan bu tesis Balıkesir'e kazandırıldı. Engel tanımayacak gençlik merkezimizin ihalesi yapıldı ve inşaatı başladı. Burada özel insanlarımız için kapalı bir yüzme havuzu, bir basketbol salonu, açık spor alanları ve 10 adet etkinlik atölyesi bulunacak. Tesis bir yıl içinde Balıkesirlilerin hizmetinde olacak." diye konuştu. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Balıkesir'e iki yeni hizmet kazandırıldığı müjdesini veren Şıldak, "Engelli vatandaşlarımıza hizmet edecek  tesislerimizden biri Gündüzlü Bakım Merkezi'dir. Burada 24 yaşın üzerinde 60 kişi günlük aktivitelerle, çeşitli etkinliklerle zaman geçirecek, birikimlerini donanımlarını zenginleştirecek. Diğer bir yatırım ise engelli insanlarımızın yatılı olarak bulunmalarının sağlanacağı Engelsiz Bakım Merkezi olacak. 

Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığımızın da engelli çocuklarımız için Balıkesir'e tam dört adet anaokulu kazandırdığını ifade etmekten gurur ve mutluluk duyuyorum. Bunlardan Edremit'te, Burhaniye'de ve Bandırma'da olmak üzere üçünü bitirdik. Önümüzdeki eğitim yılında çocuklarımızı buraya alacağız. İl merkezindeki okulumuzun da yapımı sürüyor. Bütün bunlar önemli çabalar ve devletimizin çocuklarımızın, gençlerimizin ve ailelerimizin yanında olduğunun bir göstergesidir. Balıkesir'e kazandırılan bu yatırımların hayırlı olmasını temenni ediyorum." diye ifade etti.

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160