Eşeği ile köye gelip kitap dağıttı

59 yaşında 2 çocuk babası olan gurbetçi yazar Ersin Bilge "Türkiye'nin eşekli Dostoyevski"si olarak tanınıyor.

Eşeği ile köye gelip kitap dağıttı

Havran'nın Fazlıca Mahallesi'ndeki İlkokulu ziyaret eden hayırsever gurbetçi, Türk ve dünya klasikleri ile kırtasiye malzemeleri dağıtıp çocukları sevindirerek gönüllerde taht kurdu.


Okulun bahçesinde çocuklarla kahvaltı da yapan iki çocuk babası Ersin Bilge, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilkokulda öğretmeniyle arasında geçen bir diyalogdan etkilenerek bu projeyi hayata geçirdiğini söyledi.


Bir gün dersini yapamadığı için öğretmenin 'Neden dersini yapmadın?" sorusuna; "Ben de kalem defter mi var?" diye cevap verince öğretmeninin kendisine kızdığını ve "Seni eşek sudan gelene kadar seni döverim" ifadeleri üzerine durumu annesine harfiyen aktardığını anlatan Ersin Bilge, "Annem de bana öğretmenine gidip eşek sudan gelmezse ne kadar dayak yiyeceğimi sormamı söyledi. Annemin bu cümlesinden sonra bende edebi ve mizahi olarak çok güzel bir duygu ve düşünce oluştu. Bir köy çocuğu olarak öğretmenim o cümleyi kurduktan sonra okulda oturup sınıf penceresinden dağlara taşlara bakarak bir hayal kurdum; 'Birisi eşeklerin üzerine heybelere, hurçlara kalem, defter, kitap yükleyip getirip bize vermiş olsa.' diye. Şimdi ben bu hayali gerçeğe dönüştürmek için yola çıktım" dedi.


Bunun üzerine ilk önce doğup büyüdüğü Erzincan Çayırlı ilçesine gidip 800 öğrenciye kalem, defter, silgi ve buna benzer hediyeleri çocuklarla buluşturduğunu dile getiren Bilge şu ana kadar 6 bin köy çocuğuna ulaştığını kaydetti.


Her ay Almanya'daki, Avrupa'daki dostlarıyla 40 üniversiteli öğrenciye burs verdiklerini, yazdığı kitabın gelirini köy çocuklarına bağışladığını belirten Ersin Bilge, "Ben artık köy çocuklarıyla dönüp 8-9 yaşındaki çocukluğumu yaşıyorum. Hayalinin peşinde koşan biri olarak çocukların arasında olmaktan da çok mutuyum. Ben buraya istesem lüks araçlarla gelebilirim. Ama ben çocukken eşeği düşündüm. Eşekle yola çıkma hayali kuran bir çocuk olarak okulun kapısından eşekle geldiğimde sevgili çocuklarımız bu konsepti hiçbir zaman unutmayacak" diye konuştu.


Fazlıcalı öğrenciler ise eşekle gelmesi karşısında şaşkınlık ve mutluluk yaşadıklarını söyledikleri gurbetçiye hediyelerinden dolayı teşekkür ettiler. (Haşmet Demirbil)

Güncelleme Tarihi: 20 Ağustos 2022, 12:21

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160