ETO, 12. YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı'nda büyük ilgi gördü

ETO, 12. YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı'nda büyük ilgi gördü

ETO yöre ürünlerinin tanıtımı için seferber oluyor. 

2-5 Kasım 2023 tarihleri arasında Antalya ANFAŞ’da bu yıl 12.’sini düzenlenen YÖREX Yöresel Ürünler Fuarında Edremit Ticaret Odası, ETO Laboratuvar Hizmetleri A.Ş. ve Edremit Ticaret Borsası organizasyonunda Edremit Belediyesi ve Havran Belediyesi iş birliği ile, oda üyesi Ferhatoğlu Zeytin ve Zeytinyağı, Nida Zeytin ve Zeytinyağı, Havrano Doğal Gıda, Şık Süt Sütü Ürünleri, Edonis Zeytin ve Zeytinyağı firmaları ile katılım sağladı..

Fuarda odayı temsilen ETO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, Başkan Yardımcıları Rıfat Ertaş, M. Emre Akdoğan, Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Yeler, Genel Sekreter Recep Akgün, ETO Laboratuvar Sorumlusu Zülal Taçar ve Fuar Sorumlusu İbrahim Çakar katıldı.

Anadolu’nun her yerinden coğrafyamızın ürünleri ve kültürel miraslarımızın bir arada buluştuğu bu platformda; Edremit’e ait Coğrafi İşaretli ürünlerimiz olan “Edremit Körfezi Yeşil Çizik Zeytini”, “Edremit Zeytinyağı”, Havran’a ait “Havran mandalinası” ve bu mandalinadan üretilmiş “Mandalina Sirkesi”, “Havran Kara İnciri” ve bu incirden üretilmiş “İncir Sirkesi” ile ilk defa bölgemizin iki önemli ilçesi Edremit ve Havran ile birlikte yer aldı.

12. YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı’nın ilk günü TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, AB tescilli Edremit Zeytinyağı ve coğrafi işaret ile ilgili Edremit Ticaret Odasının yaptığı çalışmalardan dolayı Edremit Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin’e plaket verdi.

Ülkemiz ait 1487 coğrafi işaretli ürün içerisinden Avrupa Birliği Komisyonu tarafından Avrupa Birliği Tescili verilen 14 üründen 13.’sü olarak tescili kabul edilen Edremit Zeytinyağı ve bölgemiz coğrafi işaretli ürünleri ile 12. YÖREX Yöresel Ürünler Fuarında olmaktan gurur duyur duyulduğu fuarda belirtildi.

Fuarın 2. Gününde; Konyaaltı Bedriye Bileydi İÖ Okulu 1. Sınıf öğrencileri standımızı ziyaret etti. ETO Laboratuvar Sorumlusu Zülal Taçar öğrencilere zeytin ve zeytinyağı tadımı yaptırdı.

Fuar süresince; Şanlıurfa Ticaret Borsası’nın standında, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya’yı; Antakya Ticaret ve Sanayi Odası standında, Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Çinçin’i; Erzurum Ticaret Borsası standında, Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral’ı; Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası standında, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ergün'de ziyaret edildi.

Standı ziyaret eden Antalya Ticaret Borsası Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Ali Çandar Edremit Zeytinyağının AB tescili almasından dolayı mutluluk duyduğunu dile getirerek odamızı tebrik etti. Ayrıca standımızdaki zeytinyağı tadım masamızı çok beğendiğine, profesyonel olarak hazırlanan tadım standı ile uluslararası fuarlarda yer alınması gerektiğine ve ortak iş birliği yapabileceğini bildirdi.

ETO’nun AB tescilli Edremit Zeytinyağı ve coğrafi işaret ile ilgili Edremit Ticaret Odasının yaptığı çalışmalardan dolayı Edremit Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin’e plaket taktim eden M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandar’a, Antalya Ticaret Borsası ve TOBB tarafından düzenlenen organizasyonun tamamlanması ve yürütülmesinde emek veren kurum, kuruluş ve kişilere teşekkür edildi.

Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2023, 11:52

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER