ETO Başkanı Ahmet Çetin ziyaretlerini sürdürüyor

ETO Başkanı Ahmet Çetin ziyaretlerini sürdürüyor

Edremit Ticaret Odası Edremit İlçesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Elif Çakır’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette ETO Yön. Kurl. Başk. Ahmet Çetin, ETO Meclis Başk. Bayram Kayahan, Yön. Kurl. Başk. Yard. Serkan Aksu, Yön. Kurl. Üyesi Sezgin Sönmez, Yön. Kurl. Üyesi Yarkın Pulat, ETO Meclis Üyesi Gökhan Yeler ve Genel Sekreter Recep Akgün, ETO Basın Halkla İlişkiler Sorumlusu Sebile Gülüzar Dışkaya yer aldı. Ziyarette bölgemize gelen depremzedelerin durumu, depremzedelere yönelik çalışmalar, kurumlar arası iş birliği, depremzedeler ihtiyaçlarının giderilmesi hakkında bilgi alışverişinde bulunulurken Elif Çakır, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın projesi olan Sosyal Dayanışma Merkezi hakkında bilgi verdi.

Edremit Ticaret Odası Heyeti Edremit Milli Emlak Müdürü Mustafa İribaş'ı makamında ziyaret etti.

ETO Yön. Kurl. Başk. Ahmet Çetin, ETO Meclis Başk. Bayram Kayahan, Yön. Kurl. Başk. Yard. Serkan Aksu, Yön. Kurl. Üyesi Sezgin Sönmez, Yön. Kurl. Üyesi Yarkın Pulat ETO Meclis Üyesi Gökhan Yeler ve Genel Sekreter Recep Akgün yer aldı. Mustafa İribaş'a konukseverliği teşekkür edildi.

ETO Yön. Kurl. Başk. Ahmet Çetin, ETO Meclis Başk. Bayram Kayahan, Yön. Kurl. Başk. Yard. Serkan Aksu, Yön. Kurl. Başk. Yard. Rıfat Ertaş, Yön. Kurl. Üyesi Sezgin Sönmez ve Yön. Kurl. Üyesi Yarkın Pulat, Genel Sekreter Recep Akgün Edremit Zeytincilik Üretme İstasyonu Müdürü Remzi Acarer’i ziyaret etti. Edremit Zeytincilik Üretme İstasyonu Müdürü Remzi Acarer ve İstasyon Üretim Şefi Hüseyin Acar ve Ziraat Mühendisi Mustafa Kalıcı Edremit Zeytincilik Üretme İstasyonu ETO heyetini gezdirerek çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Edremit Zeytincilik Üretme İstasyonu Müdürlüğü ülkemiz zeytinciliğinin geliştirilmesi amacıyla yurt içinde ve yurt dışında geliştirilmiş olan Zeytin çeşitlerinin geliştirilmesi, çoğaltılması, muhafazası ve arzı amacıyla 1959 yılında kurulmuştur. Ülkemizde Zeytin fidan üretiminde Üretme İstasyon Müdürlüğü olarak tek kurumdur.

Müdürlük, Zeytin fidanı üretiminde Meyve Fidanı ve Üretim Materyali Sertifikasyonu ile Pazarlaması Yönetmeliğinde belirtilen bir nolu, iki nolu ve üç nolu damızlık ünitelerini kurmak ve ön temel materyal, temel materyal ve fidan üretim materyali üreterek, fidan üreticilerinin fidan ve üretim materyali ihtiyacını karşılamaktadır.

Araştırma Master Planı ve Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) tarafından belirlenen Araştırma Yönetimi Prosedürlerine uygun olarak araştırmalar yapmak ve yaptırmak, Bakanlık politikaları doğrultusunda görev alanı ile ilgili olarak Bakanlık personeli, üretici, tüketici ve özel sektör bazında uygulamalı eğitim ve yayım çalışmaları yapmak, görevli olduğu konularda yurtiçi ve yurtdışındaki ilgili kurum/kuruluşlar ile iş birliği yapmak müdürlüğün görevleri arasındadır.

Edremit Zeytincilik Üretme İstasyonu’nda aynı zamanda piyasa arzına göre zeytin fidanı üretimi yapmaktadır. Ağırlıklı olarak “Edremit-Ayvalık Yağlık” ve Gemlik fidanlarının Aşılı ve Çelikle üretimini gerçekleştirmekte ayrıca sözleşmeli olarak diğer Zeytin fidan çeşitlerinin üretimini ve satışını yapmaktadır.

Edremit Zeytincilik Üretme İstasyon Müdürü Remzi Acarer’e, İstasyon Üretim Şefi Hüseyin Acar’a ve Ziraat Mühendisi Mustafa Kalıcı’ya ETO Başkanı Çetin ilgilerinden dolayı teşekkür etti.

(Bekir Terzioğlu)

Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2023, 18:06

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER