ETO'da duyusal analiz tadımı gerçekleştirildi.

ETO'da duyusal analiz tadımı gerçekleştirildi.

Edremit Ticaret Odası (ETO) Duyusal Analiz Laboratuvarı (ETOLAB)’da, Saniye Hüseyin Balya M.T.A.L öğrencileri ile zeytinyağı duyusal analiz tadımı gerçekleştirildi.

Eğitim sunum ve tadımına, okul müdürü Yücel Mercan, müdür yardımcısı Mustafa Yanmaz, oda genel sekreteri Recep Akgün'de katılırken, eğitim ve tadım moderatörlüğünü ise Laboratuvar ve Kalite Yöneticisi Zülal Taçar yaptı.

Tadım öncesinde 30 dakikalık “Zeytinyağı Tadımı ve Kusur Kaynağı Teknikleri” konusunda bilgilendirme sunumu gerçekleştirildi. Toplantıda kusurları duyuda tanımlamak için her bir kusur numuneleriyle koku analizi de yapıldı. Duyusal tadımda dört farklı numune tattırılarak amaçlanan bilgilendirme ve bilinçlendirme pekiştirildi.
ETO Başkanı Ahmet Çetin, “Öğrencilerin ilk kez deneyimlediği duyusal analiz ve kısa temel eğitim sonucunda değerlendirme sonuçlarının faydalı ve güzel sonuçlanması bizleri oldukça gururlandırdı. Eğitim ve tadımımızın amacı; öğrencilerimizde farkındalık oluşturmak, doğru bilinen yanlışları anlatabilmek, iyi ve doğru zeytinyağının farkına vardırmak ve bir nebze tüketiciye iyi yağ olarak satılmak istenilen yağların kusurlu veya iyi olduğunu ayırt edebilir halde laboratuvarımızdan uğurlamaktı. Bu konuda Sevgili Zülal Hanım öğrencilerin gözlemlediği, analiz ettiği tespitleriyle amacımıza cevap aldığımızı iletti. Aynı şekilde öğrencilerimizin kendisinden de bunları duymaktan çok mutlu olduk.İlgili ve farkındalığa açık, bilinçli nice nesillere ev sahipliği yapmak diliyoruz. Saniye Hüseyin Balya M.T.A.L yönetimi ve kıymetli öğrencilerimize teşekkür ederiz”

 (Bekir Terzioğlu)

Ayrıntılı fotoğraflara aşağıdaki sosyal medya hesaplarımızdan ulaşabilirsiniz.

Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2023, 14:39

Bekir Terzioğlu

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160