Gönen OSB’nin Kuruluş Aşamaları Devam Ediyor

Gönen OSB’nin Kuruluş Aşamaları Devam Ediyor

Türkiye’nin en hızlı kurulacak OSB’si olma özelliği taşıyan Gönen Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgesi'nin kuruluş çalışmaları Vali Hasan Şıldak başkanlığında yapılan toplantı ile değerlendirildi.

Valilik Kocaseyit Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıya Vali Hasan Şıldak’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Mustafa Çek, Gönen Kaymakamı Arslan Yurt, Büyükşehir Belediye Başkanlığı Genel Sekreteri Mustafa Küçükkaptan, Gönen Belediye Başkanı İbrahim Palaz, İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan, Gönen Ticaret Odası Başkanı İsmail Mutlu, Gönen Ziraat Odası Başkanı Sabri Ceylan, Gönen Ticaret Odası Başkanı İbrahim Mutlu ve diğer ilgililer katıldı. 

Toplantıda zengin yenilenebilir çeşitliliği olan 8 bin dekarlık alanda Jeotermal Isıtma, Rüzgar Enerji Santralleri (RES), Güneş Enerji Santralleri (GES) ve Biyokütle Enerji türleriyle çevre dostu Gönen Tarıma Dayalı İhtisas OSB'nin kuruluş aşamasındaki son durumu görüşüldü. Balıkesir'i tarımda üretim ve pazarlama üssü yapacak OSB’nin 4 bin dekarlık iki etabının alanlarıyla ilgili fikir alışverişlerinde bulunuldu. Toplantıda projenin fizibilite raporu ön çalışmasına ilişkin sunum yapıldı. Sunumda atık su, elektrik, alt ve üst yapı, sulama gibi projeleriyle ilgili ön hazırlık bilgileri verildi. Aylara göre enerji ihtiyaç dağılım göstergelerine bakıldığında yenilenebilir enerji seçeneklerinin hiçbir bölgede bu kadar zengin olmadığının da altı çizildi. 

Bölgede istihdama yüksek katkı sağlayacağı beklenen OSB’yle tarım şehri Balıkesir'de 12 ay boyunca örtü altı üretimi yapılabilecek.

Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2022, 13:02

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER