Havran'da yerli malı

Resmi adı Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası olan Yerli malı Haftası 12-18 Aralık tarihleri arasında Türkiye'de tüm okullarda kutlanan belirli haftalardandır. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Havran'da öğretmen ve öğrencileri "Tutum, Yatırım ve Yerli Malları" haftasını çeşitli etkinliklerle kutluyorlar. Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftasında, Türk malının önemi vurgulanırken, yerli malı tüketimi artırılmaya çalışılır. Ülkenin zengin kaynaklarından bahsedilirken tasarruf yapmak, milli kaynaklarımızın daha verimli şekilde kullanılması gibi konular da işlenir.

Havran'da yerli malı

           

            Havran Sekizeylül Ortaokulu’nun düzenlediği programa Havran Kaymakamı Enver Özderin, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz, İlçe Millî Eğitim Müdürü Hüseyin Aydemir, Havran Sebze ve Meyveciler Odası Başkanı Murat Hançer, daire amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Programda öğretmen ve öğrencilerin hazırladığı skeç, koro ve  halk oyunları gösterileri beğeniyle izlendi. Programın ardından Havran Sebze ve Meyveciler Esnaf Odası Başkanlığının “Meyve Tüketen Gülen Yüzler ve Sağlıklı Nesiller” adlı projesi kapsamında tüm öğrencilere yemek ve meyve ikramında bulunuldu. Ayrıca Havran Belediyesi tarafından hafta boyunca ilçedeki tüm öğrencilerimize her öğrenci için ayrı ayrı paketlenerek hazırlanan meyveler hediye edilecek. Hafta boyunca yapılacak çeşitli etkinliklerle okullarımızda israftan kaçınmanın, yerli ürünleri tüketmenin önemi üzerinde durulacak.

            Havran İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü olarak programın hazırlanmasında emeği geçen Sekizeylül Ortaokulu idareci, öğretmen ve öğrencileriyle bu önemli haftada etkinliklere destekleri için Havran Belediye Başkanı Sayın Emin Ersoy ile Havran Sebze ve Meyveciler Odası Başkanı Murat Hançer’e  ve destek veren tüm üyelerine teşekkür ederiz.

Yerli malı Türk'ün malı her Türk onu kullanmalı ne demek?

Haftanın amacı, yerli tüketimin bilinçli olarak artmasıdır. Bu hafta süresince tutumlu olmanın, yatırım yapmanın ve ”yerli malı kullanmanın önemi” vurgulanır. İnsanların parasını, malını, eşyalarını, zamanını ve sağlığını gerektirdiği gibi korumak ve dikkatli kullanmasına tutumlu olmak denir.

(Bekir Terzioğlu)

Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2022, 12:21

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER