Havran 'Foto Maraton' günlerinin farkı

Haşmet Demirbil Yazıyor.

Havran 'Foto Maraton' günlerinin farkı

Havran Belediyesi sanat adına çok önemli bir gelişmeyi Sessiz Kent.te yakışır bir atılımla, bence Balıkesir, bölge sınırlarında bir ilke imza atıyor..(bu özellikte fotoğraf etkinliği ilk kez düzenleniyor)

Fotoğraf sanat mıdır.Değilmidir. Bölğemizde çok resim sergileri ve Ressamların adı ön planda gözüküyor gibi olmasına rağmen.hatta bir çoğumuz sosyal Medya alışkanlığından Cep telefonlarıyla Fotoğrafı katlederken ,Yaşam şartlarımızın ağırlaştığı günler,.hatta Siyasi ve Dini etkinliklerin.Kitap günlerinin yapılıp bittiği etkinliklerin güncel yol ayırımında Fotoğraf sanatına yer vermek ve bu konuda Fotoğraf Duayenlerini davet etmek başkan Emin Ersoy ve yrd.Mehmet Yılmaz.ı alkışlanacak bir kararın konu su  nun final günlerine yaklaşmaktayız

Konumuz gereği,bilinen bir gerçeğin altını biraz daha çizelim.”HER FOTOĞRAF SANAT DEĞİLDİR.ÜSTELİK ÇEKİM YAPARKEN ÇOŞKULARIN,IŞIK BİLGİN,GÖZÜN BEYNİNLE BÜTÜNLEŞMEMİŞSE  FOTOĞRAF DEĞİL SADECE MAKİNENİN YARATTIĞI BİR GÖRÜNTÜ ELDE ETMİŞİNDİR.””

Fotoğrafın doğuşundan itibaren yaşam şartlarımızı,Teknolojideki,uzaydaki yerini,Sağlıkta röntgen cihazlarımızı,hatta çok beğendiğimiz filmlerdeki kareleri dondurup tek kare gibi düşünüp yorum yapamıyorsak sizce fotoğraf bir görüntü,konu belğeseli  veya Düğün, dernek konularını ileride hatırlamanız için görüntü saklamak kelimesinden ileriye gitmez ve malzemelerinin tamamen dışa bağımlı olduğunu hiç düşünemezsiniz

Hiç değilse Rahmetli Sami Güner hocamızın Bursa’mızdaki son dakikalarında ısrarla anlattığı şeyi yaşama geçirelim. FOTOĞRAF kesinlikle RESİM değildir. Bu anlatım hatasından vaz geçelim..

Resim çok farklı bir sanat dalıdır.Malzemeleri.tasarım ve zamanlaması ve sonucu,görseli çok farklıdır. Hayalinizi renklerle vals yaparak gerçekmiş gibi bir kompozisyon yaratabilirsiniz ama kesinlikle Fotoğraf değildir.Anları belgelemiyen bir üründür.(Deniz kenarında kapalı bir havada muhteşem gün batımı çizebilirsiniz)

FOTOGRAF her kesin gördüğü gibi karşınızda var olandır, ama SANAT deyince yaklaşım çok farklıdır.Araç plakalarını çeken polis veya kaçak binayı çeken zabıtadan.Çöp yığınını çekip belediyeye şikayet edecek görüntü çeken kişiden bir farkınız olmalıdır. Her sanat dalı gibi bir eğitimi ve kuralları olduğunu benimseyerek .işin içinde neresindesiniz, üslubunuz nedir.işik ve coşku nerededir, Bakış açınızı defalarca kontrol ederek yola çıkmalısınız. Bu konuda yüzlerce sorucum oluşmalı o an sizde…

BU BİLGİLERİN IŞIĞINDA TÜRKİYEMİZİN FOTOĞRAF SANATINDA KRAL VE KRALİCEYİ GETİREN aynı gurupta. ÜNLÜ YAZAR FOTOĞRAFCILARI VE ULUSLAR ARASI BİLGİLERİ PAYLAŞAN SANATCILARIMIZI BİZLERLE BULUŞTURAN HAVRAN YÖNETİMİNİ VE EMEĞİ GEÇECEK OLANLARI BİR KEZ DAHA ALKIŞLIYALIM. LÜTFEN GERÇEKTEN HAK EDİYORLAR KURALLARI SONUNA KADAR UYGULARLARSA

ŞONUÇ OLARAK…..FOTOĞRAFLARA OLAĞAN ÜSTÜ ANLAMLAR KAZANDIRMANIN EN ÖNEMLİ YOLU,USTALARIMIZI DİNLEMEK.ESERLERİNİ İZLEMEK,DÜNYADA FOTOĞRAF HANĞİ NOKTADA ANLIYARAK FARKLI BAKIŞ AÇILARI BULMAMIZ İÇİN HAVRAN FOTOĞRAF GÜNLERİ İÇİN ZAMANDAN ZAMAN ÇALMAK VE KATILMAKTAN BAŞKA BİR ŞEÇENEĞİMİZ YOK…..

BİLGİLERİMİZİ YOKLARSAK…..

10 Haziran CUMA saat 14.30 Kortej yürüyüşü Önemli protokol katılımı ile açılış ve KOKTEYL

KENT MÜZESİNDE-Haşmet DEMİRBİL-KUTSAL AĞACIN PEŞİNDE ZEYTİN fotoğraf sergisi

                                  Firdevs SAYILAN(ifsak) ANTANDROS KAZILARI

TERZİZADE KONAĞI..(Atatürk ve Kocaseyit.in kahve içtiği Osmanlı Konağı.

Ahmet ESMER-SANATCILARIMIZ……AMERİKALI SANATCI Zeliha ÖZTÜRKKAN- Farklı bir teknik ile fotoğrafta içsel yolculuk-BASAF başkanı Osman SİPAHİ- Kaybolan El Sanatları ve BASAF ÜYELERİ KARMA SERGİ………

SAATLER HIZLA GEÇİYOR VE 15.30 USTALARIN GÖSTERİ SAATLERİ…..İŞ BANKASI YANI HAVRAN KÜLTÜR SALONU…………..

DUAYEN SANATCI(atom karınca)Prof.Güler ERTAN –IŞIKLARIN EFENDİSİ-İbrahim ZAMAN--- ULUSLAR ARASI FOTOĞRAF SANATCISI VE YAZARLAR-Reha BİLİR-Tahir ÜN-Mehmet ÜNAL

11-Haziran-Cumartesi     Sabah-09-12 FOTO ORYANTRİK-SPOR BAKANLIĞI  ORGANİZEYE KATILIMIYLA MUHTEŞEM VE BÖLĞEMİZDE BİR İLK…….

Saat 14. Ve 18.arası kaçırılmayacak GÖSTERİ VE ŞÖYLEŞİLER –USTALARIMIZ İLE ANI FOTOĞRAFLARI

Gösteri-Şöyleşiler—Şadiye Yılmaz Bilir—Av.Altug Oymak—Osman Sipahi---Abit Kullebi (BUFSAD),,,

Gür Gürelli-----Reha Bilir-----Ahmet Soley----kaçırılmıyacak gösteriler

BELEDİYEMİZİNDE SANAT SEVERLERE ARMAĞANI,,,,CUMA VE CUMARTESİ GÜNÜ GÜNÜ-AYVALIK-BURHANİYE-AKÇAY VE EDREMİTTEN ÜCRETSİZ OTOBÜSLERİMİZ SANAT SEVERLERİN HİZMETİNDE.

EN ÖNEMLİSİDE NEDİR BİLİYORMUSUNUZ…FEDERASYON ONAYLI-YÜKSEK ÖDÜLLÜ FOTOĞRAF ÇEKİM GÜNLERİ…..EĞİTİM AMACLI “SOKAK FOTOĞRAFCILIĞI ÇEKİM GEZİSİ””””

4 GÜNLÜK ZAMAN DİLİMİNDE HAVRAN VE GÜZELLİKLERİNİ FOTOĞRAF KARELERİNDE SAKLIYARAK PARA VE MUTLULUK KAZANMAK İÇİN HAVRAN FOTO MAROTON,A BEKLİYORUZ…….

.

Güncelleme Tarihi: 04 Haziran 2022, 19:44

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160