HOCAOĞLU, GEZİYOR

HOCAOĞLU, GEZİYOR

HOCAOĞLU SINDIRGI’DA

Sındırgı’ya yapılması planlanan yeni hastane yerini incelemek için Kamu Hastaneler Birliği Başkanı Prof.Dr. Hasan Hocaoğlu Sındırgıya geldi. Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ile birlikte hastane yerinde incelemelerde bulunan Başkan Yavaş ve Hocaoğlu Laguna Termal Otele geçti. Laguna Termal Otel Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Açıksöz’den çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Sındırgı’ya yeni hastane yapılacağını belirten Başkan Yavaş; “ Balıkesir Kamu Hastaneler Birliği Başkanı Dr. Hasan Hocaoğlu ile beraberiz. Sındırgıdaki termal otelleri termal turizm bölgelerindeki işletmelerle alakalı ve birde sındırgıda yeni yapılanması planlanan yeni hastanemizle alakalı yerinde incelemek açısından bize ziyarete geldiler. İlçemizde yetmiş kilometreye mesafeye yakın köylerimiz var. Yüz kırk kilometre çapında bir sındırgıdan bahsediyoruz. Büyükşehir yasasıyla beraber mahallelere dönüşen bu yerlerdeki bütün hizmetleri sındırgıda ki devlet hastanesi ve sağlık ocakları marifetiyle yapıyoruz. İnşallah yeni yapılacak hastanemiz sındırgın gelişen büyüyen alanlarını yani termali de içine alacak şekilde güzel bir hastane olmasını planlıyoruz. Bundan dolayı inşaatın bir kısmının yıkım kararı çıktı yeni bir alana taşınması ve bu alanda daha iyi hizmet verebilmesi inşallah gelecekte de termalin suyun bereketini içinde barından fizik tedavi üniteleri ile beraber entegre bir hastane yapılması içinde elbirliği gayreti içindeyiz. Bizler Sındırgı Belediyesi olarak bu işin yanındayız. Yapabileceğimiz hangi destekler varsa inşallah bu konuda Sağlık Bakanlığının yapacağı işlere ek olarak bize düşen ne vazife varsa yerine getirmeye varız” dedi.

Belediye Başkanı Yavaş’ın vizyonundan çok etkilendiğini ifade eden Prof.Dr. Hasan Hocaoğlu ise ; “ Başkanın vizyonundan çok etkilendiğimi söylemeliyim. Sındırgı Devlet Hastanesinin fiziki imkânları bakanlığımızın arzu ettiği standartların altında. Bakanlığımızda yakın geçmişi ile burada daha nitelikli bir hastaneyi proglanmış durumda. Bize alt yapı çalışması için buradayız bu gün. Dediğim gibi başkanımız bize çok daha farklı vizyonunu da sundur-. Etkilendiğimi söylemiştim bu konu da çalışacağız. Bakanlığımızın tasvip ettiği şekilde Balıkesir’imizin bu şirin ilçesine olabilecek en iyi hizmeti getirmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. İnşallah iyi bir hizmeti vesile olacak hamleler bie nasip olur diye düşünüyorum” dedi. Sındırgı Devlet Hastenesindeki doktor sıkıntısına da değinen Hocaoğlu; “  İl olarak sayı itibarıyla çok gerilerde gözüken bir ilimiz değil. Bazı ilçelerde Sındırgı gibi sıkıntılar yaşıyoruz. Bunları da çözmek için gayretimiz var. İnşallah önümüzdeki günlerde bunlarda aşılacak. Şu dönemde pratisyen hekim bazında destek gelecek sındırgıya. Uzman ihtiyaçlarına da umduğumuz desteği gösterebileceğiz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2014, 16:24
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER