İçme suyuyla araba yıkanmasına tepki gösterildi

İçme suyuyla araba yıkanmasına tepki gösterildi

Edremit Tuzcumurat Mahallesi Hamdibey Caddesi Huzurevi cami karşısında bulunan Eybek çeşmesinde arabasını yıkayan vatandaşlar, büyük tepkilere neden oldu.

 Yıllardan beri Eybek içme suyu olarak halkın kullanımına tahsis edilen çeşmede araç yıkayarak, suyu bilinçsizce tüketen vatandaşlara tepki gösteren mahalle halkı, çeşmenin kenarına ‘burada araç yıkamak yasaktır’ şeklinde uyarı tabelası konmasını istediler.

Edremit’ten piknik alanları ile Kalkım ve Yenice tarafına gitmek için bu yolu kullanan bazı vatandaşların araçlarını bu tatlı içme suyunda yıkadıklarını ifade eden mahalle sakinleri “Bu su, Kazdağları’ndan geliyor ve yumuşak içimi ile herkes tarafından tercih ediliyor. Ancak bazı kendini bilmez vatandaşlar, arabasını yıkıyor. Edremit Belediyesi’ne bu konuyla ilgili şikayetimizi yaptık ama hiçbir sonuç alamadık. Çeşmenin uygun bir yerine ‘araba yıkanması yasaktır, yıkayanlara cezai işlem uygulanacaktır’ şeklinde bir uyarı tabelası konulursa, o zaman araç yıkamadan vazgeçebilirler. Suyumuzun bu şekilde bilinçsizce tüketilmesini istemiyoruz” dediler.

(sizdengelenler)

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER