İl Tanıtım ve Geliştirme Kurulu Toplantısı Yapıldı

İl Tanıtım ve Geliştirme Kurulu Toplantısı Yapıldı

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) tarafından başlatılan “İl Tanıtma ve Geliştirme Programı” kapsamında oluşturulan İl Tanıtım ve Geliştirme Kurulu değerlendirme toplantısıyla bir araya geldi.

Program kapsamında 12 pilot il arasında yerini alan Balıkesir’in ulusal ve uluslararası alanlarda tanıtılması için yapılan çalışmaların Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından tek bir çatı altında toplanması amaçlanıyor. Hali hazırda turizm destinasyonlarının tanıtılması adına yürütülen çalışmaların da birleştirilmesiyle Balıkesir’in bir çok alanda ulusal ve uluslararası bilinirliğinin artması bekleniyor. 

Balıkesir Öğretmenevinde Vali Hasan Şıldak başkanlığında yapılan toplantıda Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Genel Müdür Yardımcısı Elif Balcı Fisunoğlu Balıkesir’in kısa, orta ve uzun vadeli tanıtım hedefleri, aksiyon planları için yapılabilecekler, İl Tanıtım ve Geliştirme Programının genel amacı ve paydaşlarıyla ilgili konular hakkında yaptığı sunumla bilgilendirmede bulundu. 

Belirlenecek stratejik hedef odaklı çalışmalarla Balıkesir’in turizm ürünleri ve unsurlarının tanıtımının sağlanacağını belirten Vali Şıldak Bakanlık tarafından yapılacak tanıtım çalışmalarında Balıkesir’in pilot iller arasında yerini almasının önemli olduğunu söyledi. Toplantıda ilgili kurum, kuruluş ve paydaşlarla olan işbirliğin geliştirilmesi, gezi program ve rotalarının oluşturularak çeşitlendirilmesi, kültürel ve doğal ürünlerin ön plana çıkarılması ve bu çalışmaların gerek sosyal medya üzerinden gerekse internet üzerinden tanıtılıp ulaşılabilirliğinin arttırılması gibi konular istişare edildi. 

Vali Şıldak, Balıkesir'de yürütülen tanıtım çalışmalarıyla, İl Tanıtım ve Geliştirme Programı kapsamında yürütülecek çalışmaların tek bir çatı altında toplanmasının koordinasyon açısından da gerekli olduğuna değindi. Balıkesir’in; taşıdığı turizm potansiyeli bakımından çok güçlü olduğunu sözlerine ekleyen Şıldak tarım ve hayvancılık şehri olmakla birlikte sanayi ve turizm şehri olma yolunda da emin adımlarla ilerlediğini belirtti. 

Toplantıda ayrıca etkili ve sonuç odaklı tanıtım çalışmalarıyla destinasyon markalaşması ve bu markalaşma süreçlerinin güçlendirilmesinin gerekliliğine değinildi. Çalışmaları kapsayan Balıkesir’in içinde barındırdığı zenginliklerin dijital dünyada görünür kılınması, destinasyonlara ilişkin içerik üretilmesinin önemi belirtildi.

Toplantıya Vali Şıldak’ın yanı sıra Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Küçükkaptan, Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi ve Gastronomi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat Doğdubay, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili İlkay Karaağaç, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Genel Müdür Yardımcı Elif Balcı Fisunoğlu,  Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula, Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Ersin Erdoğmuş, TÜRSAB Bölge Başkanı Ahmet Çelik, Çanakkale Bölgesel Turizm Rehberler Odası Başkanı Cihan Müşterioğlu ve İl Tanıtım ve Geliştirme Kurulunun diğer üyeleri katıldı.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160