Kanlıdere Şehitliğinin Açılışı Gerçekleştirildi 

Çanakkale Savaşlarının en çetin çarpışmalarının yaşandığı mevki olan ve Kuvâ-yi Milliye şehri Balıkesir'in kahramanlarını da kucaklayan Kanlıdere Şehitliğinin açılışı yapıldı. 

Kanlıdere Şehitliğinin Açılışı Gerçekleştirildi 

Kanlıdere Şehitliği'nin İhyası Projesi kapsamında Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından yapılan Kanlıdere Şehitliğinin açılışında konuşan Vali Şıldak,
“Balıkesirli kahraman şehitlerimizin de kabirlerinin bulunduğu Kanlıdere Şehitliğimiz, gelecek nesillere kalıcı bir iz bırakacak. Kanla sulanan topraklarda Kuvâ-yi Milliye şehrinin yiğitleri tarihine yakışan bir şekilde ilelebet yaşayacak. Bu manevi duyguları en yoğun şekilde yaşatan ve kahramanlıkları ölümsüzleștiren Şehitliğin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi. Balıkesir ile Çanakkale’yi, Kuvayı Milliye ruhu ile Çanakkale ruhunu birleştiren ve ilelebet yaşatacak olan bir girişimin sonuçlandığını söyleyen Şıldak “Bazı işler vardır, hiç tartışmadan altına imzanızı atarsınız. Burada yapılan işin altına hepimiz imzamızı atıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız ve ekibini, Tarihi Alan Başkanımız ve ekibini gönülden tebrik ediyorum. Bu şehitlik, bu topraklardan asla vazgeçmeyeceğimizin bir nişanesidir." şeklinde konuştu. 

Hem Balıkesir'in hem de Çanakkale Destanı'nın gelecek nesillere aktarılması amacıyla yapılan Kanlıdere Şehitliği'yle Kuvayı Milliye ruhu ile Çanakkale ruhu da birleştirildi. Doğa ile uyumlu, milli ve dini imgelerin de yer aldığı bir şekilde hazırlanan şehitlik, Gelibolu Kanlıdere mevkiinde inşa edildi.

Bilgilendirme duvarından yürüyüş yollarına, şehitlik anıtından mezar taşlarına kadar her detayın titizlikle oluşturulduğu Kanlıdere Şehitliği'nde, şehitlerin vatan savunması için vermiş oldukları üstün mücadele ruhu, dik duruşları ve zaferi sembolize edilerek geleceğe aktarılıyor.

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160