Kazdağları’ndan Bursa’ya sevgi köprüsü

Kazdağları’ndan Bursa’ya sevgi köprüsü

Kaz dağlarının saklı kültürü. Rütüel’lerini günümüze taşıyan Türkmen topluluğundan Özkan Akıner...Eros’un  karşısında Osmanlının baş kenti Bursa’mızın güzellerinden Ezgi Ataman’a ilk görüşte aşık olunca gönül ferman dinlemedi…..

İki gencimizde yüksek tahsillerini tamamladıktan sonra yaz ayları Edremit Körfezi’nde cep harçlıklarını çıkarmak amacıyla geçici çeşitli iş dallarında görev aldılar. Bursalı güzel ile Kazdağları’nın yakışıklı efesi ile yolları kesişti..Gençlerde gönül ferman dinlemez, inançlarıyla bir müddet aile büyüklerini ikna etmek için uzun bir uğraş dolu günler geçirirler.Ffakat her zaman olduğu gibi gerçek sevgi kazandı.

2 Ekim’ de Bursa’mızda başlayan Nikah, Kına ve düğün şenlikleri. Nihayet 8 Ekim Cumartesi akşamı(Masallardaki 3 gün 3 geceden daha mutlu ve uzun zamanda) Kazdağları Hacıarslanlar Kültür Evi’nde görkemli bir topluluk katılımı ile geleneksel ve modern eğlence şartları bir arada olacak şekilde noktalandı. Fotoğraf karelerinde unutulmaz sonsuzluğu taşınan mutlu tebessümler anıları belgelenerek gelecek kuşaklara taşınma görevini gerçekleştirdi.

(Haşmet Demirbil)

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER