Kuvâ-yi Milliye Şehri Atasını Andı 

Kuvâ-yi Milliye Şehri Atasını Andı 

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ebediyete intikalinin 84'üncü yıldönümünde saygı ve şükranla anıldı.

Anma Töreni kapsamında ilk olarak Vali Hasan Şıldak, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Cihangir Kemal Yüzçelik, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve diğer kurumlar Atatürk Anıtına çelenk sundular. Saatler 09.05’i gösterdiğinde siren sesleriyle birlikte saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı okunmasıyla şanlı bayrağımız yarıya indirildi.

Tarihin seyrini değiştiren Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 84'üncü yılı dolayısıyla gerçekleştirilen Anma Programı Avlu Kongre Merkezinde devam etti. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Sadık Vatan günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Program T.C. Güzel Sanatlar Lisesi öğrencisi Gülce Tepe'nin ‘Mustafa Kemal Seslense’ ve 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi öğrencisi Ayşegül ÖZCAN'ın ‘Mustafa Kemal’i Düşünüyorum’ isimli şiirleri okumalarıyla devam etti. 

Anma programı Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı ’10 Kasım Atatürk’ü Anıyoruz’ adlı oratoryo gösterisi ile devam etti.

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2022, 17:57

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160