Mahalli Spor Ligi Bandırma Maçları Başladı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı; futbol, basketbol ve voleybol branşlarını kapsayan Mahalle Ligi Turnuvası’nın Bandırma’daki açılış vuruşunu Başkan Vekili Mehmet Birol Şahin yaptı.

Mahalli Spor Ligi Bandırma Maçları Başladı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından, enerjilerini sokağa bırakan çocuklar yetiştirmek için 20 ilçe ve kırsal mahallelerdeki tüm katılımcılar ile güçlü takımların alt yapılarını oluşturmak amacıyla kurulan Balıkesir Mahalle Ligi Turnuvası Bandırma ilçemizde Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Birol Şahin’in santra vuruşu ile Gelişim Spor Kulübü Halı Sahası’nda başladı.

Mahalle Ligi Turnuvası açılış maçı öncesinde gençlere ve konuklara hitap eden Başkan Vekili Şahin: “Balıkesir Büyükşehir Belediyemiz kuruluşumuzdan bu yana 8 yıldır devam eden Mahalle Ligi projesini tecrübelerimizi de kullanarak geliştirmeye devam ediyoruz. Bu yıl bin 113 mahalledeki takımları sahaya davet ettik. Kırk bin sporcu hedefliyoruz. Geçtiğimiz hafta Merkez Karesi ilçemizde Büyükşehir Başkanımız Yücel Yılmaz’ın katıldığı açılış maçı ile Mahalle Ligi Turnuvası başladı. Bu hafta da Bandırma ilçemizdeki Turnuva maçları bugün başlıyor.

Gençlerimiz ile birlikte Balıkesir bir spor şehri haline dönüşüyor. Kimisi bu işi meslek olarak kimisi de hobinin ötesinde iş olarak bizi Türkiye’de ve Dünyada temsil edecek.
İlk başladığımızda projemizi tek branş ile yürütüyorduk şimdi futbolcularımıza ek olarak voleybolcular ve basketbolcular da aramıza katıldı.

Günümüzde çocuklar ve gençlerdeki hareketliliğin azaldığı ve neredeyse sadece bilgisayarlar, cep telefonları ve teknolojik araçlar üzerinden oyunlara bağımlı kalındığını görüyoruz. Bu durum çocuklar ve gençlerimiz açısından psikolojik olarak sıkıntı yaratmakla beraber fiziksel olarak da sağlıklı değil. İşte tam da bu noktada çocukların ve gençlerin sağlıklı gelişimlerini desteklemek adına onları mutlaka bir spor ve sanat dalına yönlendirmekte fayda var.
Maalesef Geleneksel oyunların yerini dijital oyunlara bırakıyor. Geleneksel oyunlarımızı unutmamak kaydıyla dijital oyunların da tüm dünyada bir gerçek olduğunu kabul ederek geçtiğimiz yıl Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığımızı kurduk. Türkiye’nin en kapsamlı Dijital Gençlik Merkezi’ni de kurduk. Dijital Dünya önemli ama Spor ve Sanat’ı ihmal edilmesi söz konusu olmaz.

Spor yapan ya da bir sanat dalıyla uğraşan bireylerin zararlı alışkanlıklara ya da bağımlılıklara yönelmesi ise neredeyse hiç söz konusu olmuyor. Çocuk ve gençler doğal olarak kendileri gibi insanlarla arkadaş olmayı, aynı ortamlarda bulunmayı tercih ediyor ve çok bilinen bir deyimle, ‘benzer, benzeri çekiyor.’

Spor yapmanın, bireylerin daha mutlu, sağlıklı, olumlu düşünen, kendine güvenli bireyler olmasını sağladığını görüyoruz.

Sporun ve sosyal etkinliklerin bir diğer faydası ve belki de en az bilinen tarafı ise, spor yapmanın çocuk ve gençlerde odaklanma, aşırı hareketlilik ve dikkat sorunlarının önüne geçmesi. Çocuklar doğaları gereği sahip oldukları enerji ve hareketliliği, spor yaparak sağlıklı bir biçimde yönlendirip, yönetebildikleri için de okul başarılarında ciddi ve olumlu anlamda bir başarı görülüyor. Hiç spor yapmayan ya da sosyal etkinlikte bulunmayan çocuklar saatlerce ders başında dikkatini toplama ve ödevlerini tamamlama konusunda sorunlar yaşarken, spor yapan çocukların dikkat sorunlarını neredeyse hiç yaşamadan, odaklanabildikleri ve zamanı doğru kullanmayı öğrendikleri görülüyor.

Bütün bunlarda sporun kazandırdığı disiplinin çok büyük katkısı olduğunu biliyoruz. Ayrıca uğraşılan spor dalı ne olursa olsun, kişisel bir yeterlilik kazandırması, ekip çalışması içermesi, bir zamana bağlı olması gibi pek çok etken çocuk ve gençlerdeki özgüveni destekleyerek, kendine saygı ve güven duyan bireyler olmalarının da önünü açıyor. Sosyal faaliyetler çocuklara aynı zamanda sorumluluk duygusu aşıladığı gibi, başladığı işi bitirme ve bir bütünün parçası olma gibi her insan için çok önemli olan ‘ait olma’ duygularını da doyuran çok önemli bir psikolojik değer kazandırıyor.

Büyükşehir Belediyemiz Türkiye’nin en genç Büyükşehir Belediye Başkanına sahip. Genlerimize, çocuklarımıza hizmet etmekten ve onları geleceğe hazırlanmalarına katkı sağlamaktan mutluluk duyuyor, bütün imkanlarımızı seferber ederek ve elimizden gelenin en iyisini gençlerimiz, çocuklarımız için yapmaya çalışıyoruz.

Mahalle Ligi Turnuvası’na katılan bütün takımlara ve sporcu gençlerimize başarılar diliyoruz. İnşallah Kazasız belasız hayırlı güzel bir sezon olur. Şampiyon takımımıza sürpriz ödülümüz olacak.” dedi.

Mahalle Ligi Turnuvası’nın açılış maçına; Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Birol Şahin, Bandırma Belediye Başkan vekili Mesut Özdemir, Bandırma Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Hüseyin Elüstü, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanı Yahya Akengin, Büyükşehir İlçe Hizmetleri Daire Başkanı Koray Başa, Büyükşehir Belediye Spor Kulübü Başkanı İrfan Sarıgül ve sporcular katıldı

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER