Marka Şehir Yönetim Kurulu Toplantısı Yapıldı

Marka Şehir Yönetim Kurulu Toplantısı Yapıldı

Turizm, kültür, tarih, tarım ve hayvancılık şehri gibi birçok özelliği ile yükseliş trendini yakalayan Balıkesir’de, açtığı ufukla heyecan ve enerji getiren Marka Şehir Projesi’nin Yönetim Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. 

Vali Hasan Şıldak başkanlığında Güney Marmara Kalkınma Ajansı’nda yapılan toplantıda, yapılan sunumla Marka Şehir Projesi’nin 2021-2022 yılı faaliyetleriyle ilgili bilgi verildi. Sunumda projenin sosyal medya hesaplarının paylaşım istatistikleri ve takipçi etkileşimleri gibi tanınırlığı arttıracak konular ile yeni çağın önemli bir etkileşim aracı olan sosyal medyada bilinirliği arttıracak seçeneklerle ilgili fikir alışverişinde bulunuldu. 

Toplantı gündeminde yer alan diğer bir başlık ‘Balıkesir Kahvaltısı’ oldu. İlki 2022 Haziran ayında düzenlenen ve ülke genelinde kahvaltı denince adından söz ettiren ‘Balıkesir Kahvaltı Festivali’nin değerlendirmesi yapıldı. Vali Şıldak kahvaltı festivalinin ilk kez yapılmış olmasına rağmen oldukça yoğun bir ilgiyle karşılandığını söyledi. Şıldak, gelişim atağı yakalayan Balıkesir’in tamamı yerel ürünlerden oluşan kahvaltısıyla adından söz ettirmeye devam edeceğini ifade etti. Festivalin ikincisi için başlayan hazırlıklarla ilgili bilgi verilen toplantıda; lansman, alan düzeni, stant görünümleri, davetliler gibi konuların ana hatları görüşüldü. 

Toplantının gündemiyle ilgili sunumuna devam eden Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdullah Güç, Marka Şehir Projesi kapsamında 2023 yılı için önerilen faaliyetlerini aktardı. Balıkesir Kahvaltısı’nın tanıtımı ve yaygınlaştırılması, Turizm Master Planı, Emitt Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı, Marka Şehir Projesi’nin sosyal medya ve internet sitelerinin yönetimi, influencer etkinlikleri, Unesco Yaratıcı Şehirler Ağı, Unesco Kültürel Jeopark Ağı, Uluslararası Karanlık Gökyüzü Birliği, Avrupa Tarihi Termal Kentler Ağı ve Avrupa Zeytin Rotası Ağı gibi uluslararası ağlara dahil olmaya yönelik çalışmalar, Aeneas Kültür Rotası, Misya Yürüyüş Yolları, Yağcıbedir ve Zeytin Rotaları gibi kültür ve gastronomi rotalarına yönelik çalışmalar, Anatolian IOOC Zeytinyağı Yarışması, San Sebastian Gastronomika etkinliğine katılım ile “Marka Şehir” öznesini güçlendirecek çalışmalarla ilgili fikir alışverişinde bulundu. 

Toplantıya Vali Şıldak’ın yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula, Sanayi Odası Başkanı Nazmi Yarış, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Çetin, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Fehmi Erdem, Güney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdullah Güç ve diğer ilgililer katıldı.

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER