Marmara Denizi'nde gönüllülerden çevre, dalgıçlardan deniz temizliği

Marmara Denizi'nde gönüllülerden çevre, dalgıçlardan deniz temizliği

Görüntü için:  https://www.korfezdehaber.com/gonullulerden-cevre-dalgiclardan-deniz-temizligi-balikesir-video,3128.html

Körfezde Haber Güney Marmara-Kuzey Ege ve Edremit Körfezi'nin En Çok Okunan Tek Haber Sitesi

8 Haziran Marmara Denizi Günü kapsamında Marmara Denizi’ne kıyısı olan tüm illerde olduğu gibi Balıkesir’de de Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde dalgıçlar dip temizliği, gönüllüler ise sahil ve çevre temizliği yaptı. Yapılan çalışmalarda 1 tondan fazla çöp topladı. 

5 Haziran Dünya Çevre Günü ile başlayan Türkiye Çevre Haftası’nın bir parçası olarak 8 Haziran Marmara Denizi Günü, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin önderliğinde Marmara Denizi’nin tüm kıyı illerinde etkinliklerle kutlandı. Bu kapsamda Balıkesir'de de Bandırma, Erdek, Gönen ve Marmara ilçelerinde dalgıçlarla dip temizliği, öğrenciler ve gönüllüler tarafından da çevre temizliği gerçekleştirildi. 

SIFIR ATIK MAVİ SÖZÜ VERMİŞTİ
Gönüllüler, denizden 210 kilogram sahilden ise 830 kilogram çöp topladı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi’nin geçmiş yıllarda düzenlediği Körfez Çevre ve İklim Değişikliği Çalıştayı’nda Sıfır Atık Mavi sözü vererek denizlerin kirliliğini önlemek için çalışacağını taahhüt etmişti. Bu söz üzerine Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Marmara Denizi’ndeki tüm temizlik çalışmalarına tam destek veriyor.

TOPLUMSAL FARKINDALIK İÇİN
Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığınca organize edilen programa sivil toplum kuruluşları, öğrenciler ve gönüller katıldı. Marmara Denizi’nin korunarak toplumsal farkındalığın artırılması hedeflenen etkinlik kapsamında Büyükşehir ve ilçe belediyeleri, eş zamanlı olarak dalgıçlar ile dalış yapılarak deniz temizliği yaparken gönüllü vatandaşlar da sahil temizliği yaptı. Temizliğin ardından su altından çıkarılan atıklar etkinlik alanında sergilendi.

(Bekir Terzioğlu)

Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2022, 18:05

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER