Milletvekili Uygur, Bakan Varank'ı ziyaret etti

Milletvekili Uygur, Bakan Varank'ı ziyaret etti

AK Parti MKYK Üyesi, Balıkesir Milletvekili Av. Belgin Uygur Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ı ziyaret etti.

Milletvekili Uygur’un Bakan Varank ile gerçekleştirdiği toplantıya Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, OSBÜK Genel Sekreteri O. Fatih Sosyal ve Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Fatih Turan’da katıldı.

OSB KREŞLERİNİN SAYISINI ARTIRMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Toplantıda Milletvekili Uygur, başkanı olduğu TBMM KEFEK Kadınların İş ve Aile Yaşamlarının Uyumlaştırılması Alt Komisyonu’nun çalışmalarından bahsetti ve komisyonun çalışma alanlarından biri olan OSB Kreşleri konusu görüşüldü.

Konu ile ilgili olarak Milletvekili Uygur şöyle konuştu:

“TBMM KEFEK Kadınların İş ve Aile Yaşamlarının Uyumlaştırılması Alt Komisyonu olarak yaptığımız çalışmalar kapsamında iyi uygulama örneklerinden olan İstanbul Dudullu OSB de bulunan kreşi ve Balıkesir OSB de bulunan kreşi ziyaret etmiştik. Bu kreşlerin OSB de çalışan öncelikle kadınlar olmak üzere tüm işçiler için ne kadar değerli olduğunu yerinde tespit ettik. Bununla ilgili görüşlerimizi de Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank ile paylaştık. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın desteğiyle bu kreşlerin bütün OSB’lerde kurulması ve OSB Yönetimlerinin de destek ve gayretiyle sürdürülebilirliğinin sağlanması noktasında görüşlerimizi dile getirdik.

Organize Sanayi Bölgeleri'nde (OSB) kadın istihdamını artırmak ve kadın çalışanın yükünü azaltmak amacıyla OSB’ler bünyesinde faaliyet gösteren kreş sayılarının arttırılması için Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla Millî Eğitim Bakanlığımız ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız çalışmalara daha önce başlamıştı. Bu sayıların daha da artması ve sürdürülebilirliği için biz de görüşlerimizi dile getirdik.

Daha önce de Alt Komisyon çalışmalarımızı ve OSB Kreşleri konusundaki talepleri ve beklentileri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a arz etmiştik. Milli Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer’le yaptığımız görüşmelerde de OSB Kreşlerinin önemini dile getirmiştik ve kreşlerin sürdürülebilirliğinin sağlanması noktasında Sayın Bakanımızla da çok olumlu bir görüşme gerçekleştirmiştik.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız ve Millî Eğitim Bakanlığımızın ortaklığında, OSB’lerdeki Kadın İstihdamını artırmak ve sürekliliği sağlamak için yapılan çalışmalara katkı sağlamak amacıyla komisyon çalışmalarımız doğrultusunda tespitlerimizi ve önerilerimizi dile getiriyoruz. OSB’lerde Kadın istihdamının artırılması ve kadınların iş ve aile yaşamlarında denge sağlayabilmeleri için bütün OSB’lerimizde kreş açılmasını ve sürdürülebilirliğinin sağlanmasını hedefliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde Kadınların İş ve Aile Yaşamlarının Uyumlaştırılması noktasında yeni politikalar hayata geçirmeye, tüm bakanlıklarımızla birlikte büyük bir özveriyle çalışmaya devam ediyoruz.”

BALIKESİR OSB BÖLGEMİZİN PARLAYAN YILDIZI

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Balıkesir’deki yatırımları ile ilgili de istişare eden Milletvekili Uygur, Bakanı Mustafa Varank’ı Balıkesir’e davet etti.

“Balıkesir ekonomisinin can damarı olan Balıkesir OSB, müthiş bir potansiyele sahip ve her geçen gün gelişmeye ve büyümeye devam ediyor. Bölgemizin parlayan yıldızı BALOSB’de yapımı tamamlanan tesislerin açılışı için sayın Bakanımızı Balıkesir’imizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyacağız.” Dedi.

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER