Özgür Özel Balıkesir'de

Özel, "Edremit'te Mehmet'e, Balıkesir'de Ahmet'e oy verin"

Özgür Özel Balıkesir'de


CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 31 mart’ta yapılacak yerel seçimlere 4 gün kala, Edremit’e gelerek, vatandaşlara hitap etti. Balıkesir’de Ahmet Akın, Edremit’te de Mehmet Ertaş’a destek olunmasını isteyen Özel, “1 Nisan’dan itibaren Balıkesir sevgi ile kucaklaşacak, Balıkesir kazanacak ve kaybeden olmayan bir Balıkesir’i ve Edremit’i hep birlikte inşa edeceğiz” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi tarafından Edremit Şehit Hamdibey meydanında yapılan mitinge 
CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Yurt içi ve Yurtdışı örgütlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, Edremit Belediye Başkanı Hasan Arslan, CHP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın,  Parti Meclis Üyesi Mehmet Tüm, Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kermal Deveciler, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan, CHP İlçe Başkanları, CHP Edremit Belediye Başkan Adayı Mehmet Ertaş, Gömeç Belediye Başkan Adayı Melih Bağcı, Havran Belediye Başkan Adayı Levent Gökalp ile çok sayıda parti üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
Miting öncesi coşkulu kalabalığa ilk konuşmayı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın yaptı. Akın “bu Pazar günü inşallah Balıkesir’de, Edremit’te ve Balıkesir’in 20 ilçesinde tarih yazmaya hazır mısınız? Çok çalıştık, çok mücadele ettik, artık çok az bir süremiz kaldı. Sizden ricamız sandıklara sahip çıkmanız ve sandığa gitmeyen kimseyi bırakmamaktadır. Edremit olarak birlik bütünlük içinde sandığa gidiyor muyuz? Pusulamda Cumhuriyet Halk partisi’nin altındaki Ahmet Akın’a mühürü basıyoruz. Buradan söylüyorum bütün Balıkesir’e, benim dilim sevgi dilidir, benim dilim asla şantaj ve tehdit dili değildir. 1 Nisan’dan itibaren Balıkesir sevgi ile kucaklaşacak, Balıkesir kazanacak ve kaybeden olmayan bir Balıkesir’i ve Edremit’i hep birlikte inşa edeceğiz. Aklın neredeydi 5 yıldır? Benim evlatlarım sabah denize giriyor akşam hastanede. Makyaj belediyeciliği ile iş yaptığını söylüyorlar. Bu memlekette yalana değil, plana hazır mısınız? Bu memlekette ranta değil, hizmete hazır mısınız? 1 Nisan’dan itibaren ötekisi olmayan, herkesin kucaklandığı insanımızı odağımıza koyan bir anlayışla Edremit’imizi, Balıkesir’imizi buluşturuyoruz inşallah” dedi. 
Daha sonra büyük alkışlar ve tezahüratlar eşliğinde sahneye çıkan CHP Genel Başkanı Özgür Özel,  Şehit Hamdibey meydanını dolduran coşkulu kalabalığa hitaben yaptığı konuşmada “Hoşgeldiniz Kuvayi Milliye’nin başkenti, alnı açık başı dik, yüreğinde vatan, millet, bayrak ve Atatürk sevgisi olan güzel Edremit’liler, yiğit Edremitliler hepiniz hoşgeldiniz. Bugün burada aslında bir hikayenin yarım kalmayacağını bu şarkının öyle yarım kalmayacağını 5 yıl önce Edremit’te ve Balıkesir’de yaşanan bir hayal kırıklığının bir büyük zafere dönüşmesi için el birliği yapmaya, gönül birliği yapmaya, dosta güven, dost olmayana kaygı vermeye ve Balıkesir’le Türkiye’ye bir mesaj vermeye geldik. Hepiniz hoş geldiniz. Balıkesir benim komşu kentim. Çok sevdiğim insanların memleketi. Siyaseten çok kıymetli yoldaşlarımın ve çok değer verdiğim muhteşem insanların memleketi,  Sizleri seviyoruz ve güveniyoruz. Seçimlere 5 gün var. Anketler yapılıyor, anketlere göre Ahmet Akın kardeşimiz seçimleri önde götürüyor. Ama birkaç puan farkla önde olmak bize rahat uyku uyutmaz. Halen daha Ahmet önde, arkasında mevcut başkan ama geçmişte birlikte olduğumuz dostlarımızdan halen başka partilere oy verenler var. Pazar akşamı görülecek o partilere verilen oyun sonucu seçim kazanmak değil ama Allah muhafaza bize seçim kaybettirebilir. Onun için buradan açık açık konuşmaya geldim. Geçmişte birlikte olduğumuz güneş gözlü gönlünde güneş olan iyi insanlar. Geçmiş ittifak ortaklarımız ve Balıkesir’i  AK Parti yönetmesin diyen herkes, eğer başka bir partiye oy verirseniz Balıkesir’i AK Parti kazanır. Ama Cumhuriyet Halk Partisi’ne oy verirseniz Balıkesir’i hep birlikte kazanırız, siz de kazanırsınız. Ben Balıkesir’in sosyal demokratlarından, milliyetçi demokratlarından, muhafazakar demokratlarından ve Balıkesir’de yaşayan herkesten dürüst bir belediyecilik için, çalışkan bir belediyecilik, cana yakın, halkın içinde gezen, birikmiş bütün sorunları çözmek için gün sayan o günden bugüne de 5 yıl boyunca yaptıklarıyla, projeleriyle bu göreve son derece hazır, son derece motive ve insan ilişkileriyle de gerçek bir Belediye Başkanı’nı Ahmet Akın’ı Edremit’e emanet etmeye geldim. Diyorsunuz ya 10 numara şehre 10 Numara Başkan diye. Gerçekten de 10 numara şehirdir Balıkesir ve 10 numara Başkanı hak ediyor. Balıkesir’de o kadar çok sorunlar var ki başta arıtmalar, enerji sorunundan dolayı fazla çalışmıyor, körfez kirleniyor yazın salgın hastalık oluyor. Ahmet Akın’ın bu konudaki bütün projeleri hazır. Körfez’deki arıtma sorununu Ahmet Akın hızla halledecek. Hava kirliliğinde Balıkesir Türkiye 6.ncısı, Su kirliliğinde Türkiye 6’ncısı. Bu noktada Balıkesir hak ettiği Belediyeciliğe Ahmet Akın’la hızla ulaşacak.  Bir vaadini çok önemsiyorum. Ahmet Akın diyor ki Balıkesir’liler en temiz suyu Marmara bölgesinde en ucuza kullanacaklar diyor. Hadi bakalım görelim. 


EMEKLİLER DÜNYANIN EN MAĞDUR ŞARKISINI SÖYLÜYOR
Türkiye’nin en büyük acısını emekliler çekiyor. Onlara gelin birlikte olun, sesimize kulak verin, sesinizi çıkarın hakkınızı söke söke alalım dedim. O gün bugün, emekliler meydanlara akıyor. Emekliler dünyanın en kalabalık korosu, en mağdur şarkısını söylüyor. Normalde 26 bin lira olan hakkınız, 10 bin liraya düşmüş. En düşük emekli maaşı AK Parti ilk geldiğinde 8 çeyrek altın alıyordu şimdi 10 bin lira ile 2,5 çeyrek altın alınıyor. 
Bayram günü kurulacak sofradan, torununuzun kursağından 18 kilo kıymayı sadece bayram ikramiyesi ile çalmış durumdalar.  İstanbul’da, Ankara’da 1 kilo kıyma için sabahın 4’ün kuyruğa geçiyor insanlar. 
Bir emekli değil, her emekli 1 çeyrek altın değil 5,5 çeyrek altın, bir seferde değil her ay kaybediyor. Nerede kaybettik bunu, bir seçim sandığında kaybettik. Pazar günü sandık başında arayacağız.
Ben ömrü çalışmakla geçmiş kahraman karıncalara diyorum ki, sizi ezdirmeyiz. Karıncanın kardeşi var o  da Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Sadece emekliler değil elbette alnının terini toprağa damlatan, oradan bereket fışkırtan, onunla çocuğunun rızkını çıkartan zeytinciler var burada. Düşüneceğim dedi mazotu 44 lira yaptı. Dane zeytine prim diyoruz sesimizi duymuyor. Suriye’den gelen ucuz zeytinyağları ile piyasayı bozuyor. Biz çiftçi olsun, işçi olsun, emekçi olsun, emekli olsun, siftahsız esnaf olsun ayın sonunu getiremeyen herkesin yanındayız ve bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. En büyük Türkiye, Mehmet Ertaş kazanacak, Edremit kazanacak. Ahmet Akın kazanacak, Balıkesir kazanacak. Türkiye ittifakı kazanacak Türkiye kazanacak” dedi.

(Faruk Türk)

Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2024, 21:53

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER