Resimlerin geliri Mehmetçik Vakfı’na

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, yenilenen Figen Köprülü Resim Atölyesi, Kaymakam Hüseyin Öner ve Belediye Başkan Vekili Cemil Bahadır tarafından açılırken, atölyede üretilen eserlerin gelirinin Mehmetçik Vakfı ve LÖSEV’e bağışlanacağı...

Resimlerin geliri Mehmetçik Vakfı’na

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, yenilenen Figen Köprülü Resim Atölyesi, Kaymakam Hüseyin Öner ve Belediye Başkan Vekili Cemil Bahadır tarafından açılırken, atölyede üretilen eserlerin gelirinin Mehmetçik Vakfı ve LÖSEV’e bağışlanacağı açıklandı.

Ahmet Akın Kültür Merkezi’ndeki atölyede 13 kadın resim eğitimi alıyor. İlçede yaklaşık 15 yıldan bu yana hizmet veren Figen Köprülü Resim Atölyesi yeni yerine taşınırken, yeni atölyenin kurdelesi de Kaymakam Hüseyin Öner ve Belediye Başkan Vekili Cemil Bahadır tarafından kesildi. Atölyede çalışan kadınlara başarılar dileyen Kaymakam Hüseyin Öner, kadın eğitimine önem verdiklerini söyledi. Öner, Halk Eğitim Merkezi’nde eğitim gören vatandaşların çoğunluğunu da kadınların oluşturduğunu ve bundan mutluluk duyduklarını kaydetti. 15 yıldan bu yana çalıştıklarını anlatan Köprülü, ”Atölyemizde minyatür, yağlıboya ve karakalem çalışmaları yapıyoruz. Şu anda 13 öğrencimiz var. Ancak, bu sayıyı artırmak istiyoruz. Amacımız, az sayıda yapılan minyatürü sevdirmek ve bunu yapanların sayılarını artırmaktır. Türkiye’nin her yerinde sergiler açmayı planlıyoruz. Atölyemizde üretilen eserlerin gelirini Mehmetçik Vakfı ile LÖSEV’e bağışlamak istiyorum Bu konuda da sponsorlara ihtiyacımız var. Atölyemizin açılışına katılan Kaymakam Hüseyin Öner, Başkan Vekili Cemil Bahadır ve diğer konuklarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi. Ressam Figen Köprülü, Kaymakam Hüseyin Öner’e bir tablo hediye etti.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER