Trafik Haftası Etkinlikleri Trafik Eğitim Parkı'nda Düzenlendi

Trafik Haftası Etkinlikleri Trafik Eğitim Parkı'nda Düzenlendi

Trafik Haftası etkinliğine Balıkesir Valisi Hasan ŞILDAK, Garnizon Komutanı  Tuğg. Ergin Dinç,Büyükşehir Başkan Vekili Mehmet Birol Şahin, Emiyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Tarık Hekimoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı ve diğer yetkililer katıldı.
Trafik Haftası sebebiyle açıklama yapan Balıkesir Büyükşehir Başkan Vekili Birol Şahin  "Hükümetimiz, ulaşım alt yapısını iyileştirmek suretiyle Anadolu’nun dört bir yanında çok nitelikli yollar yapmaktadır. Büyükşehir Belediyemizin "Akıllı şehirler" uygulamaları ve ulaşım projeleri ile ilimizdeki trafik hizmetleri daha güzel bir şekilde Balıkesir'’imize sunulmaktadır.” dedi.
Cumhurbaşkanlığının riyasetinde ve İçişleri Bakanlığı'nın talimatıyla trafiğin güvenliğini ve yaya güvenliğini sağlamaya yönelik hazırlan uzun vadeli stratejik eylem planlarına değinen Şahin “Bu eylem planları, trafikte kazaların azaltılması ve canımızın muhafazası için her kurum ve kişinin neler yapması gerektiği hususunda bireysel ve kamusal ödevler ortaya koymuştur. Tüm bunlara riayet ederek hem kendi canımızı muhafaza etmek hem de başkalarının hakkını hukukunu sağlamak yönünde çalışmalara müdahil olacağız. Trafik güvenliğinin sağlanması için eğitim ve denetim kadar anne babaların çocuklarına örnek olacak davranışları yapmaları." dedi.
Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Trafik Eğitim Parkı'nda uygulamalı olarak eğitim gören öğrencileri Vali Hasan Şıldak ve protokol ile ziyaret eden Birol Şahin "Trafik Eğitim Parkı'nda öğrenciler Trafik Polisleri eşliğinde guruplar halinde Trafik eğitimi alıyor. Bilinçli nesiller en önemli önceliğimiz. Yücel Yılmaz başkanımız gençlerin geleceğin dünyasında etkin olması için her türlü donanıma sahip bir nesil yetişmesi için her türlü fedakarlığı ve hazırlığı yapıyor. Büyükşehir Belediyemiz en fazla çocukların ve gençlerin Belediyesi olmaya devam edecek" dedi.
Trafik konulu Şiir, Resim, Kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere, yılın Trafik Personelleri ve Yılın Şoförlerine ödülleri protokol tarafından verildi.

(Bekir Terzioğlu)

Detaylı  Fotoğraflar:

Face de: #korfezdehaberglobal grup

                 #korfezdehaber   sayfamızda...

Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2022, 14:44

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER