Tümgeneral Nurettin Alkan, Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı'na atandı

FETÖ'nün 15 Temmuz gecesi başlattığı darbe girişimi sırasında Ankara'da karargâh binasında sabaha kadar çatışan ve omuzundan yaralanıp gazi olan Nurettin Alkan Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Balıkesir İl Jandarma Bölge Komutanı olarak atandı.

Tümgeneral Nurettin Alkan, Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı'na atandı

FETÖ'nün 15 Temmuz gecesi başlattığı darbe girişimi sırasında Ankara'da karargâh binasında sabaha kadar çatışan ve omuzundan yaralanıp gazi olan Nurettin Alkan, Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Balıkesir İl Jandarma Bölge Komutanı olarak atandı.

FETÖ'cü hainlerin 15 Temmuz 2016'da başlattıkları hain darbe girişiminin yaşandığı gece Ankara'daki Jandarma Genel Komutanlığı binasını karargâh olarak kullanmayı planlayan FETÖ'cüler önce dönemin Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi'yi rehin aldılar. Karargâhın ele geçmemesi için büyük çaba sarf eden Nurettin Alkan ve beraberindeki dört asker sivil bir araca binerek sivil kıyafetlerle hainlerin işgali altındaki Jandarma Genel Komutanlığı binasına gittiler.

Nizamiyede yaşanan gerginliğin ardından karargâhın bulunduğu yerleşkeye girmeyi başaran Nurettin Alkan ve beraberindeki komutanlar ilk olarak darbeci Yarbay Süleyman Karaca ile birlikte 18 rütbeli askerin bulunduğu komutanlık binasına doğru hareket ettiler. Darbeci Karaca yanındakilere, "An itibariyle Jandarma Genel Komutanı benim. Emir ve direktifleri benden alacaksınız" dedi. Karaca ve yanındaki hainler sivil araçla karargâha yaklaşan beş komutanı fark edince Nurettin Alkan'ın da içinde bulunduğu aracı yaylım ateşine tuttular.

Bu sırada bir Yüzbaşının silahından çıkan kurşunla omuzundan yaralanan, aşırı kan kaybederek gazi olan Tümgeneral Alkan ve arkadaşları buna rağmen karargâh binasının hainlerin eline geçmesini önlemek için sabaha kadar çatıştılar. Özel Kuvvetlerin takviye gelmesi ve Beştepe Karargâhında 16 darbeci hainin öldürülmesiyle karargâh binasını FETÖ'cülerin eline geçmekten kurtardılar.

Hain darbe girişiminin yaşandığı tarihte Albay rütbesinde olan Nurettin Alkan daha sonra Tuğgeneralliğe terfi ettirildi. Ardından ise üç yıl Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliğinde İçişleri Bakanlığı Askeri Müşavirliği görevini yürüttü. Daha sonra Alkan, Ağustos 2021’de en son Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı görevine atandı. Son olarak Alkan, 24 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararname ile Balıkesir İl Jandarma Bölge Komutanlığı görevine atandı.

(Bekir Terzioğlu)

Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2023, 17:24

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER