Turizm Şehri Balıkesir’de güçlü adımlar atılması konusu masaya yatırıldı

Turizm Şehri Balıkesir’de güçlü adımlar atılması konusu masaya yatırıldı

Balıkesir Valiliği koordinasyonunda yürütülen Turizm Sektörünün Güçlendirilmesi, Sağlık, Termal ve Spor Turizminin Geliştirilmesi çalışmaları Vali Hasan Şıldak başkanlığında yapılan toplantı ile değerlendirildi.

Toplantıya Vali Şıldak’ın yanı sıra İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr.Serkan Kadir Keskin, Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Mazak, AB ve Dış İlişkiler Bürosu Koordinatörü Tülin Akgül ve diğer ilgililer katıldı. 

Vali Hasan Şıldak; Balıkesir'in tarihi, kültürel, gastronomi ve doğal zenginlikleriyle geniş bir alana yayılan turizmini güçlendirecek çalışmaların yeni bir ufuk açacağını söyledi. Her çalışmada olduğu gibi işbirliği ve koordinasyonun önemine dikkat çeken Şıldak, “Turizm Sektörünün Güçlendirilmesi, Sağlık, Termal ve Spor Turizminin Geliştirilmesi çalışmaları; güçlü bir turizm için ilgili kurumlarımızı tek bir şemsiye altında topluyor. Tanıtım faaliyetlerimizle geniş bir coğrafyada bulunan Balıkesir’de, rutinin dışına çıkarak bir turizm atağı gerçekleştirmek için çalışmalarımızı koordinasyon içerisinde sürdürüyoruz. İlimizin, uluslararası standartlarda bir termal turizm merkezi olmasından tıbbi aromatik bitkilerle tedavi merkezi olmasına, su sporları ve dalış turizminin aranan adresi olmasından kültürel değerleri içeren rotalarına kadar turizmin farklı alanlarında müşterek çalışmalarla takipsiz hiçbir konu kalmasın istiyoruz. Yılın 12 ayına yayılan turizm zenginlikleriyle ve yükselen trendiyle dikkatleri çeken Marka Şehir Balıkesir’in turizmin yeni adresi olacak potansiyellerini harekete geçirmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu. 

Balıkesir’in Marka Şehir yolculuğunda turizm zenginliklerini ön plana çıkararak ve Vali Şıldak’ın yakın takibinde yürütülen çalışmaların ele alındığı toplantıda birçok farklı alanın sürece dahil edilmesiyle, kalıcı ve farklı yeni alanlarla ilgili konular görüşüldü. Toplantıda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Güney Marmara Kalkınma Ajansının turizmi güçlendirecek çalışmalarıyla ilgili bilgi verildi. Yapılan sunumlarda; spor turizmi, termal ve sağlık turizmi, arkeolojik kazı alanları, gastronomi zenginlikleri gibi uzun bir liste oluşturan zenginliklerin 2023 yılında da turizme hız kazandırması için fikir alışverişinde bulunuldu.

Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2022, 14:08

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160