Vali Şıldak, dün akşam Edremit'te bu sabah ise Balıkesir'de sürücüleri uyardı: "Bayramın tadı kaçmasın"

Hassasiyeti ile dikkat çeken Vali Hasan Şıldak, dün Edremit, bu sabah ise Balıkesir'de yollardaydı. Şıldak, 'Aman kurallara uyun. Emniyet kemerinizi takın' diye bayram tatiline çıkan sürücüleri uyardı.

Vali Şıldak, dün akşam Edremit'te bu sabah ise Balıkesir'de sürücüleri uyardı: "Bayramın tadı kaçmasın"

Görüntü  için: Tıklayınız

Vali Hasan Şıldak Ramazan Bayramı öncesinde yoğunluk yaşanması beklenen ve önemli bir geçiş güzergahında yer alan Değirmenboğazı Yol Kontrol Noktasında sürücülere trafik kurallarına uymaları konusunda uyarılarda bulunuldu.

Beraberinde Karesi Kaymakam Vekili Muammer Köken, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb.Tarık Hekimoğlu'nun da bulunduğu Vali Hasan Şıldak durdurulan araçlarda bulunan vatandaşların bayramlarını kutladı. 

Cumartesi günüyle birlikte bayram trafiğinin yoğunlaşmaya başladığını belirten Vali Şıldak, "Ramazan Bayramı öncesinde vatandaşlarımız İlimizi yoğun olarak tatil yörelerine, sahil bandına geçiş noktası olarak kullanıyorlar. Şu anda Balıkesir merkez girişinde Değirmen Boğazı Yol Kontrol Noktasında trafikteki sürücülerimize ve yolcularımıza uyarılarda bulunduk. İçişleri Bakanlığımızın bu bayram için belirlediği sloganımızı tekrarladık ve  "Bayramınız Kemerli Olsun" dedik. Farkındalık oluşturmak ve vatandaşlarımızı bilinçlendirmek için  kurumlarımızla birlikte her tür tedbiri alıyoruz. İlimiz genelinde bayramın huzur ve güven ortamı içerisinde geçirilebilmesi için tüm tedbirlerimizi aldık. Asayiş, güvenlik ve trafik tedbirlerimiz alanda uygulanmaya başlandı. Vatandaşlarımızdan tek ricamız trafikte dikkatli olmaları, hız sınırlarına uymaları, hatalı şerit değiştirme yapmamaları olacaktır. Vatandaşlarımızın emniyet kemerini muhakkak kullanmaları gerekiyor. Emniyet kemerinin sadece ön koltukta değil artık arka koltukta, yolcuların bulunduğu koltuklarda da takılması kural olarak zorunludur. Bebek yolcularımızın arkada bebek koltuğunda taşınması ve 12 yaşından küçük olan çocuklarımızın ön koltukta bulunmaması gerekiyor. Bütün bu kurallar insanların sağlığı ve can güvenliği için hayati derecede önemlidir.  Bu kampanyalarda kullanılan sloganlarda 'Trafikte Her Yıl Daha İyiye', 'Kırmızı Düdük', 'Kemerim Hep Aklımda', 'Yayalar Kırmızı Çizgimiz', 'Yol Ver Hayata', 'Bir Hareketine Bakar Hayat' ve bugün de vatandaşlarımıza 'Bayramınız Kemerli Olsun' diyoruz. Balıkesir sınırları içerisinde trafik denetimlerimiz yoğunlaştırılmıştır. Karadan, havadan, her türlü imkan kullanılarak vatandaşımızın trafik güvenliğini sağlamaya çalışıyoruz. Tek beklentimiz vatandaşlarımızın kurallara uymalarıdır." şeklinde konuştu.

(Bekir Terzioğlu)

Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2022, 14:30

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER