Vali Şıldak Kurumların Çalışmalarını Değerlendirdi

Vali Şıldak Kurumların Çalışmalarını Değerlendirdi

İl genelinde kamu kurum ve kuruluşları tarafından yürütülen çalışmaların yıl sonu değerlendirmesi ve gelecek yıl planlaması Vali Hasan Şıldak başkanlığında yapılan toplantı ile gerçekleştirildi. 

Vali Şıldak, Aralık ayı boyunca her hafta beş ilçenin kaymakamı ve beş kurumun müdürü ile yapılacak toplantılarla çalışmaları kapsamlı bir şekilde değerlendirecek. Tüm kurum müdürlerinin de katıldığı ilçe programlarıyla geniş çerçevede ele alınan ve tam bir koordinasyon içerisinde devam eden çalışmalar Vali Hasan Şıldak’ın yakın takibiyle Cumhuriyetin 100’ncü yılında devam edecek. 

Valilik Kocaseyit Toplantı Salonunda yapılan yıl sonu değerlendirme toplantılarının kurum temsilcileriyle olan ilkine Vali Hasan Şıldak’ın yanı sıra Vali Yardımcıları Şükrü Kara, İrfan Demiröz, Gülihsan Yiğit ve Metin Arslanbaş, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mehmet Ali Aşuk, Güney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdullah Güç, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü İlker Baldan, Ticaret İl Müdürü İlhan Pehlivan ile İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Mazak katıldı. 

Vali Şıldak, kamu kurum ve kuruluşları tarafından yürütülen çalışmaları takip etmek ve kurumlar arası koordinasyonu sağlamak için yapılan toplantıda kurum temsilcilerinden çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Kurumların 2022 yılı çalışmalarının yanı sıra 2023 yılı hedeflerini soran Şıldak, kısa ve uzun vadede yapılabilecek konularla ilgili fikir alışverişinde bulundu.  Hizmetlerin yürütülmesindeki ihtiyaçlar, yatırımlar, yürütülen ve planlanan projelerin güncel durumunun görüşüldüğü toplantıda; kadın kooperatiflerini güçlendirme çalışmaları, kurulum aşamasında olan ve kurulması planlanan organize sanayi bölgelerinin mevcut durumu, coğrafi işaretli ürün sayısının arttırılması, ‘bacasız sanayi’ olarak adlandırılan turizmin geliştirilmesi, kazı alanlarında devam eden faaliyetler ve tarihi yaşatan restorasyon çalışmaları, milli park alanlarındaki çalışmalar ile kamu hizmet binalarının yenilenmesi gibi konular ele alındı.

Projeli çalışmaları önemsediğinin altını çizen Şıldak, çalışmalarda sonuca odaklanmanın etkili olduğunu vurguladı. Vali Şıldak toplantı sonunda yaptığı değerlendirmede, “Valiliğimiz tarafından çok sayıda proje ve izlemesi yapılan çalışma yürütülüyor. Projeleri ve izleme gerektiren çalışmaları önemsiyoruz. Bu çalışmaların tamamı birden çok kurumun işbirliği ve çoklu çalışmalarıyla yürütülüyor. Valilik olarak fikir veriyor, projeyi oluşturuyor, koordine ediyor ve takibini yapıyoruz. Bu proje ve çalışmaların içeriği bütün kurumların mutlak katkısıyla oluşuyor. İşbirliği yapılan kurumların görüşünü dikkate alan ama Valiliğin çatısı altında takibi sıkı yapılan bir çalışma demeti gerçekleştiriyoruz. Takip edilmeyen hiçbir çalışma maalesef başarılı olmuyor. Bunların uygulama ve takip süreçleri bizzat tarafımdan takip ediliyor. Sürecin yönetimini takip ediyorum. Tek bir kurumun görev alanıyla sınırlı olmayan her bir çalışma, başka kurumların işbirliği ve destekleriyle daha da güçlendirilerek ‘biz’ kültürüyle devam ettiriliyor. Valilik ve kaymakamlıklar da çatı kuruluşlar olarak bu çalışmaları şemsiye altına topluyor. Valilik, devletin ve bakanlıkların temsil edildiği bir kurum olduğu gibi en önemli fonksiyonu koordinasyon yürütmesi ve takibi sağlamasıdır. Bu takiple kurumlara bir yön verince uyuyan meseleler canlanıyor, değerli hale geliyor. Biz bunları Mavi Bayrak Çalışmasında, Coğrafi İşarette Ürünler Çalışması’nda gördük.
Kurumlarımızın kendi alanlarındaki uzmanlık birikimi ve tecrübesinden faydalanıyoruz.” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 09 Aralık 2022, 14:39

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160